Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 april 2020

20-4-2020

Goedendag Iedereen,

Langzaam komt er licht in de duisternis, de Duivensport rond ons in Belgie en Duitsland is zich aan het gereed maken om eventueel te kunnen starten. Het zal nog wel enkele weken duren, maar achter de schermen zijn ze bezig met het plannen over het hoe en wat, het is wachten op groen licht.

Of het in de maand Mei kan beginnen is natuurlijk nog niet zeker, maar je moet vooruit denken, als het los kan, hoe gaan we het aanpakken, hoe te werken met de 1,5 meter regel. 

Hier in het noorden is er veel minder Corona nog dan in het zuiden, hier is de angst ook minder merk ik toch, maar het kan zomaar omslaan hè , we moeten voorzichtig zijn en afwachten, en tot aan die tijd thuis blijven , en dat doen wij postduiven melkers natuurlijk in het hok.... 

Wij postduiven liefhebbers willen natuurlijk graag spelen, maar het gaat om de omgang met duiven, en dat kan ook nu, juist nu wilde ik eigenlijk zeggen. Nu las ik gisteren van iemand die eigenlijk geen zin meer had in de duivensport omdat hij niet kon spelen, dat vond ik raar. Bij hem ging het op het spelen, winnen en eventueel gokken, de omgang met duiven vond hij minder van belang. Dat vind ik raar, ook ik speel graag, het thuiskomen van de vluchten, de spanning etc maar het omgaan met de duiven vind ik het mooist. Ik zit nu tussen de jongen, ze eten uit mijn hand, ik ken iedere duif persoonlijk, met hun manieren, die grote blauwe die steeds op de emmer gaat zitten, die twee kleinere uit het zelfde koppel die als jong reeds opvielen, die witte en rode uit het zelfde koppel die achter me aan loipen en buiten op mijn schouder vliegen, dat is toch prachtige duivensport.

Als je op 19 April al denkt : "wat moet ik nog met duiven als we geen wedstrijden hebben" dan ben je voor mij geen liefhebber van duiven. Begin dan met een nieuwe hobby, begin met pokeren op internet, vanuit je luie stoel.

Maar even terug naar nu, naar hier en onze duiven, ik ga er van uit dat ergens in Mei we kunnen beginnen, de oude duiven vliegen om de dag, de jongen iedere dag. De jongen van de eerste ronde vliegen erg lang en hoog en vinden het prachtig buiten. ook de tweede ronde( heb ik voor het eerst sinds jaren) komt iedere dag buiten, en vliegt al als gekken.

ik laat ze nu even los, het is 08.55 uur nu, tot straks

Terug