Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 10 mei 2020

10-5-2020

Goedendag iedereen,

Vanmorgen de doffers maar even naar Zwolle gebracht voor een lapvluchtje, ze kwamen wat onregelmatig omdat er zo enorm veel duiven in de lucht zaten.

Elk jaar voor aanvang van het seizoen denk ik erover om alleen met de duivinnen te spelen.... zelfs nu... weken later beginnen en toch.... zal ik de doffers thuis laten? 

De duivinnen trainen beter, presteren hier meestal beter, en ze kunnen altijd mee, en toch.... komt dan de eerste vlucht heb ik de doffers toch weer in de mand... ook nu zal dat wel weer gebeuren..

Van de 30 doffers zijn er nu nog 28. Twee zijn er opgegeten. Maar bij die 28 zitten enkele die ik niet speel.

Van de 34 duivinnen zijn er op dit ogenblik ook 28 inzetbaar. 2 zijn ernstig gewond en 4 stuks in de loop van de tijd ook geslagen door de rovers.

De oude Gail alias Triple Ace ga ik weer spelen, ze is van 2013. Ze was over de jaren 2016/2017/2018 de beste dagfond duif van de Friesche fondclub. In 2019 zat ze op het kweekhok, en natuurlijk moet zo een duivin daar ook zitten maar je zag het aan haar: ze wilde naar buiten. Ze mocht even bij de jonge duiven dit jaar na de eerste ronde op het kweekhok. En aan het gedrag van zo een kampioentje zie je : Dit is wat ik wil, mee er uit, vliegen, wind etc. 

En na enkele weken kon ik het niet meer over mijn hart verkrijgen om haar terug te plaatsen in het kweekhok.  Op dindag 5 mei ging ze zo mee met de duivinnen naar Nijkerk en dat is 100 km en zat natuurlijk in de kopgroep, ze ging via het weduwnaarshok mee naar binnen en zit nu dus weer in de vlieg ploeg. We zullen het zien, we gaan het beleven.

Volgende week dus de eerste vlucht als alles mee zit, eerst controle door de afdeling geloof ik en als alles voor elkaar is mogen we spelen als club. Een week later gaat het echt beginnen begreep ik. Over het hoe en wat met uitslagen of kampioenschappen maak ik me niet druk.

We houden u op de hoogte

Terug