Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 26 mei 2020

26-5-2020

Goedemorgen iedereen,

De eerste vlucht hebben we gehad, zaterdag de 23e was het dan eindelijk daar. We gingen met een zeer groot aantal duiven naar de plaats..... DUIVEN, tussen Arnhem en de Duitse grens. Het verloop was natuurlijk geweldig, de afdeling met hun mensen hadden het prima voor elkaar en gingen op het goede tijdstip los.

De twee eerste duiven hier kwamen gelijk, twee doffers. De 108 die al eens de eerste van de afdeling won en een jaarling die van de africhting op donderdag pas op vrijdag morgen terug kwam 19-533. Deze laatste heeft geen meter te veel gevlogen denk ik, nog moe van de 100 km een dag eerder.

Het verloop was heel goed, 53 duiven mee en "in een poep en een scheet" alle duiven terug. In de club hadden 19 liefhebbers 513 duiven bijeen gebracht, waarvan 17 de klok hadden gezet. Dus 17 leden hadden een soort van wedstrijd. Ik ben heel blij dat compuclub ook gewoon een vluchtverloop op hun site zet. Dat ik een groot voorstander van compuclub ben weet u al jaren, In vroeger jaren was het de heer van Balveren, toen kwam Jan de Raaf sr. en nu enkele jaren reeds de Raaf jr. Vergeet niet dat er voor hun door het corona ook geen inkomen is he. Dus zend allemaal uw bestanden in, hij maakt een vlucht verloop zonder punten of standen, dus iedereen blij.

Dat er geen standen worden bijgehouden vind ik persoonlijk flauwekul. Misschien omdat we nu een "sportbond" zijn.. in de oude situatie als hobby bond was er vast een uitslag en stand geweest. Ik zie ook nog geen voordeel van de sportbond, misschien, en ik denk dat ook: heb ik niet alles mee gekregen, maar het lijkt voor mij op dit ogenblik geen enkele meerwaarde dat we op papendal zitten.Ik moet ook eerlijk zeggen dat hoe groot voorstander ik ook was van het bestuur en hun plannen toen het begon, dat mijn vertrouwen steeds verder zakt. Ik ben mister Positivo maar het valt niet mee omdat te blijven op de manier zoals het nu maanden gaat.

Maar terug naar leuke dingen: waarom ik de laatste paar dagen geen dagboek schreef? Gewoon veel te druk !. Ten eerste heel Nederland, Belgie en Duitsland is wakker geworden en de vraag naar Beute producten neemt opnieuw zo extreem veel toe dat we het niet aankunnen.

De LTW moet gereed gemaakt worden, en dat hele proces is enkele weken ! Dus als je nog een paar honderd stuks hebt staan van eind April, en je hoort dat we mogen beginnen zijn die in drie dagen totaal uitverkocht. Ondertussen was de firma DHP Cultura natuurlijk wel begonnen met productie, maar dat is dus niet zo maar gereed dus. Diverse liefhebbers die een liter LTW wilden kregen twee van 500 ml of moesten even wachten zelfs.

Ook de Yellow drops zijn totaal uitverkocht, maar hoop ze toch heel snel binnen te krijgen. Zo ook Electroboost.

En dan alleen over zaterdag, ..... ruim 150 berichtjes over mooie prestaties en prachtig en hard trainende jongen. Dus DRUUUUUK

later, nu koffie

Terug