Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 13 juni 2020

13-6-2020

Goedemorgen iedereen,

Het was wederom een mega drukke week in de zaak alhier. Honderden pakjes zijn bij u thuis gebracht met Beute producten.

Liefhebbers hebben in de gaten dat je het beste gewoon bij deze webshop bestellen kunt, de producten van BEUTE zijn natuurlijk het best en meest fris te bestellen bij BEUTE zelf.

Als u niet overweg kunt met de webshop , pak de telefoon gewoon hè. 0521-382644 ( 0031-521382644) geef uw bestelling door en uw naam en adres natuurlijk, u krijgt het banknummer, maakt het over en het komt naar u toe. Dus problemen of angst om met de webshop te werken? geeft niets, bel en regel het.

We zijn vandaag gelost (onze duiven dan) om 08.15 uur te Blankenheim een plaatsje in Duitsland. En daar gaat het al mis voor sommigen. DUITSLAND, dat gaat fout, we doen niet mee, duiven komen nooit terug, rampvlucht, drama, mag nooit gebeuren. Dan zijn we nog gezamelijk gelost met afdeling 10 en och och dan gaan sommigen weer los op internet: dat mag niet, drama, trek gaat over afdeling 10 etc. Maar de praktijk is IEDERE keer dat het helemaal niet zo gaat, de trek van de duiven gaat steeds meer aan de westzijde, vorige week nog , afdeling 11 aan de west zijde van het noorden had meer vroege duiven dan afdeling 10( en 10 zat door de wind ver in het voordeel). Als we vorig jaar alle vluchten er bij pakken dat 10 met 11 samen los gingen, ALLE, dan zie je dat er spreiding is, en liefhebbers die goed lezen, goed uitslagen doorspitten zien dat er veel meer kansen liggen JUIST voor de westzijde als we gezamelijk lossen met 10. Vanaf de losplaats begint de spreiding reeds. Wanneer 1 afdeling lost komt de spreiding veel later en soms zelfs bijna niet. Maar mensen denken nog steeds in de IKKE IKKE en zien dat niet en willen het niet zien. Waar dat niet snappen vandaan komt? of het niet willen snappen? geen idee, lees gewoon uitslagen, kijk gewoon wat het eerlijkste is voor het noorden. Natuurlijk hebben wij het ijsselmeer , en dat snappen alleen mensen die in afdeling 11 speelt. Duiven gaan bijna allemaal om het ijsselmeer heen, en als je er achter je hok hebt staan ben je meest kansloos. DAT KLOPT, maar twee dingen kunnen we daar aan doen, en èèn doen we nu , samen met 10 lossen, de SPREIDING IS VEEL EERDER, en kunnen duiven EERDER hun eigen pad kiezen. Of we moeten als afdeling 10 en 11 OOST GAAN SPELEN, dus richting Berlijn

Nu vandaag hebben we een zuid-oost vlieglijn vanuit Blankenheim, dus al beter qua lijn voor Harlingen(laten we die plaats noemen), ze hebben minder met het ijsselmeer te maken, in de wind zit OOST, en er is vroege spreiding door de lossing met 10. Eerlijker voor het westen(Harlingen) kunnen we het op dit ogenblik niet maken. Maar ZE MOETEN HET WEL WILLEN ZIEN EN SNAPPEN!!!! Ik zal straks vlieglijnen plaatsen vanuit Blankenheim , dan kunt u het zien dat Harlingen MINDER last van het ijsselmeer heeft dan wanneer we zuid-zuidwest lijn volgen. Maar ik denk hoe ik of anderen het ook uitleggen, je moet het wel WILLEN en KUNNEN snappen. Vandaag heeft de westhoek de wind mee, de vliegrichting mee dus we gaan het zien

Wij zelf hebben 50+ duiven mee, in de club waren er bijna 500. de aangewezen duiven twee oude doffers en een jonge duivin( eerste 3) Iedereen succes, en wees vooral blij dat we mogen spelen, dat we een compleet NPO bestuur hebben, dat wij hier in 10 en 11 een geweldig bestuur hebben, de beste containers hebben van nederland en mensen op de truck(containers) met verstand van zaken. En het is prachtig weer, dus geniet nu gewoon !!

Terug