Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 26 juni 2020

26-6-2020

Goedendag iedereen

Vanmorgen vroeg maar even de jongen er uit gedaan om iets na 07.00 uur, ze waren ruim een uur weg. Na achten dus kwam de eerste koppel terug die ook vlot in het hok zaten. De grote koppel kwam pas tegen half 9, ik heb de kleppen maar helemaal open gezet, ze konden er in maar ook weer uit ( met voer in de bakken). Tot 11 uur ongeveer hebben ze genoten van de open kleppen, ze zochten het bad om maar dat was leeg, ze moesten naar binnen om via de manden te drinken. De reismanden die in het hok staan geven de enige mogelijkheid tot drinken, ze moeten er in om bij het water te kunnen.

Ik had wat te veel voer gegeven, eerst hun eigen en toen nog het overschot van de ouden, en dan met open kleppen, tja dan gaan ze feest vieren buiten. Het leek een discotheek van vroeger, iedereen had wat met iedereen.

Tegen half negen was ook de eerste bezoeker aanwezig, hij liet de jongen al selecteren in afstand geschiktheid, er gaan dan bijna geen duiven uit maar vast gekeken naar de toekomst of het een eendaagse vlucht met kopwind aan zou kunnen of niet. Al was het opvallend dat van 11 vreemde duiven die hij mee had maar twee me aan stonden, zijn eigen duiven waren van bouw klassen beter.

Tegen half 10 kwamen de volgende bezoekers en die hadden ook de ruim 40 jongen mee genomen, deze mensen wilden echt minder jongen, duiven die in mijn  ogen geen toekomst hadden als oude duif werden reeds in een andere mand gezet en thuis weg gedaan.

Grote Willem was er natuurlijk om te schrijven, Herman de Graaf kwam om Beute Bakken, een liefhebber uit Gorredijk kwam nog wat producten halen, Jan Willem Jongedijk kwam gezellig aan en nog een topper van afdeling 10 die al de producten kwam aanvullen, en toen was het alweer 12.30 uur.

Ondertussen kwam Lou de Kauw even kennis maken met iedereen, veters los maken, shag stelen en papier verscheuren, gelukkig vinden de mensen het leuk.....

NU IS HET 13.34 uur en ben ik aan het bedenken of ik mee ga doen vanavond of niet. Afdeling 10 heeft de vlucht reeds verplaatst naar Zondag en inmanden op zaterdag avond. Afdeling Friesland heeft vandaag gewoon inmanden, 23 in de manden in plaats van 31.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik zou hopen dat ze de vlucht helemaal afblazen vanmiddag, maar dat is puur voor ons zelf, deze afgelopen week bijna geen tijd gehad voor de ouden, ze kwamen op het derde plan, dus van "het gereed maken voor een vlucht" is deze week niets van gekomen. Dus persoonlijk hoop ik dat ze de vlucht aflassen, maar dat zou eigen belang zijn zeg ik eerlijk. Als er wel een vlucht is, en we doen wel mee dan moeten ze zaterdag los, zondag is moeilijk in onze afdeling. Ik ben een Drent, een koloniekont, geboren en getogen hier in Wilhelminaoord. Jaren geleden met de unieke werkgebieden hebben ze ons adres net in afdeling Friesland laten vallen omdat Beute sr. al in de jaren 60 lid was van p.v de vredesduif( wat Friesland is), maar in principe zouden we bij Drenthe en groningen moeten spelen( afdeling 10) we zouden dan spelen bij Havelte, ik geloof niet dat die Unikon hebben. Op zaterdag ben ik een Fries, ik loop op Friese klompen achter het huis en in het hok.De eerste kreeg ik ooit van Sjaak Buwalda, nu ben ik al aan het derde paar toe.

Morgen lijkt het eerst onstuimig te zijn, na de middag beter weer met harde zuidwesten wind, vroeger zei ik poepjes wind, ik hou er niet van, al lukt het er tegenwoordig wel op. Je pakt meestal niet verwachte duiven, ik denk dat de besten wat door schieten en terug komen, de minderen gaan niet te ver en kunnen dan zomaar de eersten zijn.

Maverick 18-532 kan nog steeds niet mee, nog steeds last van zijn poot en ik laat hem nu met trainen ook maar binnen. na een 1e en een 2e te hebben gewonnen moet je niet gokken met zo een duif. 10 duiven hebben nog een 100% score zag ik net op het overzicht en 17 duiven 75% 

vorige week had ik 20 duiven in het systeem gezet( dus 20 getekenden) dus zullen het er minder zijn. Lajos 18-1677 gaat 1e getekende en Lorayne 18-113 als tweede getekende.

Vorige week had ik net als week eerder niet verwacht dat er zo een uitslag zou komen, onze duiven waren mooi maar die van de gebroeders Homma mooier, die hadden in de hand te zien echt forme, en dan hier 1 en 2 draaien is wel fijn, dan zijn ze gezond.

Afgelopen week las ik een bericht over spook meldingen op de meldsite( mensen die soms een verkeerde tijd invoeren, maar ook liefhebbers die voor de aankomst even een melding doen om de afstand te kunnen zien), op zich geen punt maar haal die foute meldingen dan ook weg. En bij de afdeling 10 waren ze boos omdat er zoveel liefhebbers niet melden, ik weet ook niet of melden verplicht is daar? Hier in Friesland melden de meesten wel, al is het niet verplicht, wij doen het altijd wel, maar je mist aankomsten dus als er geen melding plicht is kan ik me voorstellen dat ook wij het niet meer doen

Ik wens u een prettig weekend met mooie aankomsten, wij gaan hier weer aan het werk, pakjes maken.

Groetjes

Terug