Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 3 juli 2020

3-7-2020

Goedendag iedereen,

28 duivinnen zijn onderweg naar Troyes, in totaal bij p.v de Vredesduif maar 155 duiven. Er waren toch een aantal leden die geen duiven mee hadden, marathon spelers spelen niet graag twee nachten mand, dus vielen af. èèn lid had van de week besloten met de jongen verder te gaan, gewoon te weinig tijd voor oude en jonge duiven. èèn liefhebber was voor zijn werk in het buitenland en kon het niet redden en dan nog twee met vakantie of een weekend weg. Tja dan heb je een stuk minder. En we hebben natuurlijk morgen nog een vlucht, een super vitesse vlucht, daar komen ruim meer duiven op. 

Het woord Super Vitesse vind ik persoonlijk niet goed, het klinkt als specialisten werk,. Super lijkt meer dan dat het is. De meeste duiven zullen van fondspelers zijn, of zijn duiven die niet goed genoeg waren voor de eendaagse, althans bij ons in de club. Ik denk dat we èèn combinatie hebben die echt voor de vitesse en supervitesse gaat, op de eendaagse fond hadden ze zeer weinig mee, dus de grote koppel komt vandaag. 

Als het straks redelijk weer is ga ik weer met de jongen op pad, gisteren afdeling manden mee genomen en karton, en nu gaan ze in die manden, achter in de auto en rijden maar. Bij slecht weer gaan ze ook in de mand, en ook in de auto, maar dan gaan we een paar uurtjes rijden, wennen wennen leren leren. Misschien zet ik ze de hele zaterdag wel achter in de auto( wel met open deur), hier in dan voer en later water. de gootjes kennen ze al, maar deze manden en die gootjes in èèn. Dat is weer een stap richting de eerste vlucht.

tot straks

 

Terug