Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 15 juli 2020

15-7-2020

Goedendag iedereen,

De jongen staan in de auto sinds gistermiddag rond 12.00 uur, afdeling manden, dubbele karton en waterbakjes.  Om de paar uur worden ze gevoerd en steeds vers water, zo lang ze in de auto zitten krijgen ze viamine C door het drinkwater. Als het droog is gaan ze deze ochtend even richting vollenhove. is het nog steeds zo vies, dan blijven ze in de mand zitten tot donderdag ochtend. 

De ouden hebben het goed op de rit, trainen goed en eten goed( denk ik) , ik krijg vaak berichtjes met: ze eten niet meer. Ik kijk er nooit na. ze krijgen na de training volle bak, en na een half uur tot een uur pak ik de rest weg. Soms is het bakje voller bij het wegpakken en soms bijna leeg, ze kunnen eten wat ze willen, en willen ze niet? prima. Als ze weinig trek hebben geef je ze gewoon wat ze lekker vinden, beetje snoepzaad, beetje hennep en wat pinda,s en dat eten ze altijd hoor..

Gistermiddag belde Lex Thijsen, of hij even langs kon komen om wat herstel power capsule,s te halen, had gevaren in de omgeving Joure. Even kort maar gezellig, hij vertelde over de top uitslag van hem afgelopen week, uit mijn hoofd zeg ik nu 2 t/m 8 of zo. Nog steeds zit er de lijn van Damon achter, van Thom en nu van de vechtmachine. Eind van het jaar gaat de Sprinter terug naar hun ( Hilgersom/Thijsen). Ik 2013 kwamen ze met een mand vol kinderen uit Thom de 2e Vitesse duif van Nederland x een zusje van Damon. Ik mocht er een paar uitzoeken, ik wees op een doffertje, die wil ik. Lex wist het nog beter te vertellen: je wilde de anderen niet eens vasthouden, je had op zicht al de keuze gemaakt, die wil ik. Het bleek een geweldige kweker, in veel van onze kopvliegers zit deze Sprinter. Nu is hij ouder en gaat hij terug naar de fokker, gewoon omdat het kan. Eind van het jaar komt hij hem dus halen, heb nu Lex zijn vrouw gezien, die komt volgende keer weer mee,  zonder deze schoonheid blijft de deur dicht voor Lex :) 

Terug