Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 27 december 2020

27-12-2020

Goededag iedereen,

Gisteren de 2e Kerstdag de kwekers samen gezet, en vandaag gaan de vliegers samen. Ze kennen elkaar al natuurlijk, ik heb ze enkele malen een dagje samen gehad om "kennis te maken".

De kwekers zijn vandaag allemaal al los geweest, maar streeds met enkele koppels tegelijik, en duiven die elkaar kennen van vorig jaar gaan niet tegelijkertijd los. Water en voer hebben ze niet in de bak staan trouwens, op de momenten dat ze los op het hok zijn kunnen ze eten en drinken( waarom? dan gaan ze in ieder geval de bak uit). Als ik weer enkele bakken los zet( nadat de anderen gesloten zijn) blijf ik er even bij en ben net iemand die voor een orkest sta met een stokje.  Nee hier geen problemen met koppelen, niet met de bak vinden en niet met vechten. 

Na enkele dagen is het aantal koppels wat los zit steeds wat meer. Na een dag of vijf zullen ze allemaal wel los gaan denk ik. (dat kan nu ook hoor,  maar ik ben thuis, en wil een 100% score).

De vliegers die ik zo ga zetten zitten op twee afdelingen met open schuifdeur, wanneer het niet zou lopen kan ik het hok dus verkleinen, maar geen problemen hier hoor.

Morgenvroeg komt de 18 jarige Gerjan Remmerts, ik zei hem eens een dag te komen en alle koppels in de handen te nemen. Een leer moment. Bij de vliegers van 2020 gaat hij notities maken, welke gaat het doen? , welke niet? maar ook het type van de duiven gaat hij in zijn eigen woorden opschrijven. Eind 2021 kijken we hoe zijn voorspelling leek.

Hier regelmatig jeugd of beginners die een dagje mee lopen.

Geniet van uw zondag en tot morgen

Nog even over de opa en oma van de vier kleintjes die het helaas niet mochten redden. Ze zijn 2e kerstdag hier geweest, even wat anders. Mooie en zware gesprekken gehad, maar ook film zitten kijken, kaartje leggen en over toekomstige vakanties gesproken. Je moet er niet aan denken hè , vier kleinkinderen die allen niet ouder werden dan zes weken. pppfff

Ik kreeg veel reacties op mijn 1e kerstdag verhaal, de mooiste was van Martin Halie. Mooi maar pittig. Met de kersdagen ben je toch wat anders in je gedachten en dichter bij mensen die je lief zijn

 

 

 

 

 

Terug