Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 30 januari 2021

30-1-2021

Gisteren was de laatste dag van de veiling van p.v. .......... te Noordwolde, ze gingen boven de € 11.000 volgens mij een record.

Ik kocht er zelf ook een paar van Max van der Zwaag, Pierre en Anneke Faes, Vader en zoon Vierhout, Team Deijkers Gullit en  Henk Hoekstra. Het bedrag gelijk overgemaakt .  In deze vereninging hadden ze maar liefst 88 bonnen

Vandaag zal ik beginnen met het tweede deel van het ringen van de jongen, ik denk dat er zo,n 100 zijn. De eieren van de tweede  vliegers gaan meest weg op bonnen die zullen 10/12 februari wel vallen.

Zodra er een eitje naast de jongen ligt bij de vliegers gaat de duivin er bij weg en gaat naar haar eigen hok, die gaan dan gelijk op de Beyers Elite Recup, het tweede eitje leggen ze dan in dat hok( ik zit de tweede dag er tussen op een krukje, zie het eitje komen, pak het en schrijf het ringnummer om van de moeder.

De doffers brengen de jongen verder groot, geen enkel probleem natuurlijk. Zodra de jongen ook bij de doffers weg gaan, gaan de doffers ook op recup, de jongen op kweek natuurlijk en worden bij het spenen gelijk geent tegen paramixo

later meer even voer halen

Terug