Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 juni 2021

17-6-2021

Goedendag

Maandag kwamen er drie duiven terug van Sens, èèn met de auto maar twee duivinnen kwamen zelf thuis. acht(8) dagen na de lossing. De 404 en 509 hebben ergens voer en water gehad, kan niet anders. Bedankt daarvoor.

update vanmorgen(de 16e) kwam er weer èèn terug de 477 zat al vroeg op me te wachten, ook deze is verzorgd, dank daarvoor.

Ik sprak vanmorgen met een paar bekende spelers, zelfs 1e NPO winnaars zijn nog achter van Sens.   Een liehebber(afdeling 10) met super doffers had er 22, en steeds een hoog prijspercentage, nu heeft hij er nog 10 van(inclusief de opgehaalde duiven).

Wij zelf zijn nu met de schrik vrij gekomen, er zijn er 35 stuks. Een doffer 20-438 werd gemeld, de man zelf ook duivenspeler had hem onder de auto gehad, duif doodgereden dus... Uit Zwartsluis kwam een melding van de 20-481 duivin. Ik kom hem zo halen zei ik nog. Paar minuten later belde de vrouw weer; de duif is weggevlogen... 

De doffer die ik vorige week haalde bij het centraal hok te Wezep, zat al in een bakje op me te wachten. Wat een geweldige fijne verzorging krijgen ze daar. Een grote voliere, en zelfs een bad waar een flinke koppel in zat. Groot respect voor deze man. Hij zei: wat een ongelofelijke fijne doffer, zulke zie je bijna nooit (20-458). Ik kom er wel eens vaker en geef altijd wat extra, hij zei nu van te voren reeds; "Niets extra,s" , maar ik deed het toch, we moeten blij zijn met dit soort centrale hokken. Heb er zelf ook wel eens aan gedacht om het te doen, altijd aanloop, je ontmoet nog eens iemand.

Gister kwam de duivenkoerier Henk de Vries( 06-11171721) hier, een jong brengen wat in Hoogeveen was geland, Petra pakte de duif aan, maar wist niet van het systeem en dacht even niet aan betalen. Ik achter hem aangerend HENK WACHT EVEN, "Komt de volgende keer wel", NEE, IK BETAAL NU riep ik hem na, heb er ook nog twee staan van vorige keer zelfs. ( hij heeft alle op papier hoor, dus kwam wel goed). Ik zei: en je bent ook een keer voor niets naar Assen gereden, die was per ongeluk al meegenomen door mensen uit Sneek. Daar wilde hij niets voor, duif ook niet gebracht toch... , ik zeg nog maar wel brandstof ! ook weer klaar, ik wil iedereen aan kunnen kijken en geen schulden hebben

As zaterdag hebben we dan DE KASTELEN KLASSIEKER "GRAND PRIX" in vier sectoren

Terug