Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 25 juni 2021

25-6-2021

Goedendag iedereen,

gisteravond werden onze duiven gehaald om 19.30 uur, ze gingen naar Reims. Het was na 20.00 uur dat ik hoorde dat ze niet naar Reims gingen  maar naar Rethel en op vrijdag los.... Vanmorgen om 10.00 uur gingen ze dus ook uit.

We hadden 6 duivinnen mee. De 20-424 en 20-476 omdat ze 1e en 3e Asduif (Jaarlingen) stonden bij de afdeling, de 18-113, 19-546 en 19-520 omdat ze wat meer ervaring hebben en dan de 20-426 eerste prijs vlieger en dus alle 6 gewoon zeer goede duiven.

Ze waren er ook wel vlot weer vandaag, door de snelheid kwamen ze hier terug van het noordwesten. Ik pakte ze beet bij thuiskomst en nog voer in de krop, ja dat was de energie voor morgen. Seizoen 2021 komt in het rijtje van kloten vluchten, kloten keuzes en kloten weermannen, en vrouwen. En doe daar een longontsteking bij en een depresief achtig gevoel wat al maanden aanhoud.... dan mag het voor mij snel 2022 zijn.

Maar kijk ik dan naar vrienden om me heen, de èèn wacht al maanden op een rug operatie, de andere kreeg een 10 dagen geleden zo een ongelofelijke pijn en ging met spoed naar het ziekenhuis. Dan is dat zware gevoel in mijn kop maar een kuchje hoor. Al met al is het een raar en naar jaar.

Maar dan kijk je weer in je Email box, op je watsapp, instagram of messager en al die blije en trotse mensen die door wat hulp, een beter duifje of de Beute producten mooie uitslagen maken dan is al het gezeur en leed op eigen hok snel vergeten. 

We kregen gisteren een grote bos bloemen thuis, ja echt een mega bos. Met kaartje: "Jaren en jaren reeds duiven, nooit geen prijs, ik laat ze selecteren door jou, koppelen en geef je producten en nu reeds een 1e van de afdeling en 3 x de 1e van de kring en een reportage" 

En dat is dan zo mooi, dan vergeet je soms even een kloten lossing, een "heb die zware bewolking niet gezien" opmerking. En dan erger je je niet meer aan de afdeling site met "Vanavond duivensport live met Jannes Mulder" van drie maanden geleden. Dan lach ik daar even om. En wat ook veel goed maakt, is iedere dag een gesproken berichtje van vriend Rinke Kouwen uit Nieuwleusen, ja hoe hij het bedenkt ik weet het niet maar iedere dag komt er iets waar je de tranen van het lachen over je wangen gaan. Stemmetjes, gezongen berichten een mop, of een mooi verhaal over zijn Petra. Onder andere een live verslag van de zoektocht van 70 minuten van Petra naar haar auto sleutels. Dan denk je, eigenlijk is het toch prachtig

Terug