Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 21 april 2022

21-4-2022

Goedendag iedereen

Vandaag sprak ik met een zeer bekende Marathon speler, de vluchten die we nu krijgen zijn voor hem niet van belang, of de duiven prijs winnen maakt hem niets uit, het gaat gewoon om goed thuiskomen, kilometers maken "De spieren los vliegen" vertelde hij. Hij is al een aantal jaar gebruiker van de Beute producten "Niet alles hoor, ik maak mijn eigen keuze" Ook weer een mooie opmerking van hem. Op de vraag hoe hij het gebruikte kwam een makkelijk antwoord, ofwel een makkelijk te volgen systeem.

Hij verteld het zelf:

In begin Maart laat ik ze onderzoeken door de duivenarts, daar komt de laatste jaren eigenlijk niets uit. De maand Maart en April doe ik niet veel anders dan een programmaspeler, Om de paar dagen een dag LTW door het water ( 2 dagen per week), èèn keer per week de Olympic MG mix over het voer aangeplakt met Lecithine olie. Er moet nog geen vast schema in komen, dus iedere week is het anders het kan maandag en woensdag zijn (de LTW) , maar ook de dinsdag en vrijdag, ik kijk er niet naar.

Dat blijft zo tot ongeveer 1 Mei, daarna zorg ik wel voor regelmaat. Rond die datum geef ik ze vier dagen achter elkaar Pigeon Balance door het drinkwater, bij alle duiven trouwens, vliegers en kwekers. Het is ieder jaar weer prachtig om te zien dat er nog zoveel dons uit komt. Ik begin met die 4 dagen Pigeon Balance de dag na een vlucht rond die eerste mei, daarna 14 dagen lang LTW door het drinkwater, ook op de dag van inzetten en thuiskomst. Dan aan het einde van die LTW kuur doe ik het zelfde als programma spelers, dus op maandag, dinsdag en woensdag LTW door het drinkwater en dat blijft zo tot de laatste vlucht, daarna weer mijn onregelmatig systeem. Vanaf die 1e Mei begin ik ook met het iedere zondag en maandag Olympic MG Mix over het voer te geven met Lecithine olie, en dat ook tot en met de laatste vlucht. De duiven gaan soms op dinsdag of zelfs zondag in de mand voor een marathon vlucht, maar het systeem blijft het zelfde, dus de dag van inzetten hebben ze gewoon door het water of over het voer wat ze normaal ook hebben. Ook de pigeon Balance gebruik ik in het seizoen gelijk programma spelers op zaterdag en zondag. Zodra duiven in de mand gaan voor "mijn" vluchten dus de Marathon dan krijgen de duiven die ingezet worden op de dag van inzetten en de dag er voor een Support capsule en een Beconval. Zet ik op dinsdag in dan dus op maandag en bij het pakken van die duiven op dinsdag. Maar alleen de duiven die mee gaan. Ook bij thuiskomst krijgen ze een Support capsule en een Beconval en de dag er na nog een keer de Support capsule. Het Badzout van jou gebruik ik , en de Beute Bak natuurlijk. En met gezonde goede duiven en soms wat geluk kom ik met dit systeem al jaren bij de eersten en verspeel ik bijna niks

Bedankt en succes

Terug