Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 17 mei 2022

17-5-2022

Goedendag iedereen

Niet helemaal tevreden over afgelopen zaterdag. In de club hadden we 24 prijzen van 30 die mee waren, maar het had 5 minuten eerder gemoeten.

Nu weten we natuurlijk dat het met jaarlingen spelen wat wisselvallig kan zijn, maar geen smoesjes, de eerste duiven kwamen terug uit het noorden, maar dan hadden ze dat maar niet moeten doen.

Er bleef dit keer ook een duif achter, en dat komt niet zo vaak voor. de 21-128 Obelix is nog niet thuis

Nu naar vier vluchten hebben 14 duiven nog 4 op 4, in de afdeling nog 10 stuks.

De 21-130 Oliver(doffer) is onze beste na vier vluchten, de 2e tot en met 8e duif in dat rijtje zijn duivinnen

In pv de vredesduif hadden we afgelopen zaterdag 7 duiven voorzien van een Refly ring(Gps tracking), van 6 konden we het uitlezen, ook dit keer gingen de duiven eerst weer westelijk, de èèn meer dan de ander maar allemaal hadden ze een kromming. Meest opvallend was een duif van Peet Burger, deze ging vanuit Chimay gelijk naar Zeeland, waar hij omhoog de kustlijn volgde. Door Noord-Holland dus. Hij kwam uit in Volendam, waar hij het water over moest om thuis te komen in Wolvega. Het duurde uren voor de duif de sprong maakte. Eenmaal aan onze kant van het ijsselmeer pakte de duif de route aardig op.

Opvallend vind ik dat enkele duiven van afdeling 10 ( Met Refly ring) die tegen de Duitse grens wonen een veel mindere kromming naar het westen hebben. En nog opvallender dat duiven van Duitse spelers die tegen onze grens wonen geen kromming hebben omdat die vanuit het zuid-oosten spelen. Hun duiven maken dus in principe de zelfde lijn wel als de onze maar omdat ze vanuit zuid-oost spelen is dat juiste de goede ! lijn.

Toen we vorig jaar met afdeling 10 losten waren de afbuigingen naar het westen ook minder. Vanuit het NPO is het voor de afdelingen verplicht om zo recht mogelijk naar onder te rijden om kruislossingen te voorkomen. De ringen laten nu al zien dat dit flauwekul is, ze gaan niet recht omhoog, ze gaan naar het westen zelfs met westen wind.

Terug