Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 30 mei 2022

30-5-2022

Goedendag iedereen,

Wat hebben we het druk hier, de producten zijn niet aan te slepen.   Iedereen ziet die super prestaties van de hokken die Beute producten gebruiken, maar in het verleden dachten ze : Ja, maar ze hebben goede duiven, of ze hebben er veel mee, of de hokken staan op de vlieglijn. Natuurlijk is dat ook zo. Goede duiven, super gezondheid, ligging niet te vergeten en er ontzettend veel voor doen. Maar de "gewone liefhebber" ziet het nu op eigen hok, door inzetten van LTW, OLYMPIC MG mix en LECITHINE Olie het aantal duiven op de uitslag groeien, ze komen bij de eerste 10 in de club of regio, opeens is daar die teletekst plaats, wat ze nooit gedacht hadden kan dus toch. De "gewone liefhebber" doet mee om Goud, Zilver, en Brons.  Iedere dag hebben we mensen aan de lijn of zien we mails voorbij komen met vragen als:  Kan ik nu nog met de producten beginnen? Of: Ik speel overnacht, kan ik het geven op kleine jongen? We proberen zoveel mogelijk te beantwoorden, al is het eigenlijk makkelijk te vertellen. Ja, u kunt gewoon midden in het seizoen beginnen, de duiven zullen u dankbaar zijn. En de marathon vluchten: U kunt gewoon het schema volgen, ook als u op dinsdag duiven inzet voor een 1000 km vlucht. Op maandag, dinsdag en woensdag zit er LTW  door het water in de drinkpot, en als u op dinsdag avond de duiven inzet..... ook dan zit LTW in de drinkpot. Op alle vluchten , tijdens alle weken is het gewoon het zelfde. Met èèn uitzondering, als u op donderdag of vrijdag avond inzet geeft u de eventuele Support Capsules en Beconval op donderdag en soms met zware vluchten ook reeds op woensdag. Zet u op dinsdag in voor de Marathon dan geeft u ze op maandag en dinsdag. Dus een tikkie anders door het verschil van inzet-avond.

Hier hadden we afgelopen zaterdag de eerste eendaagse fond vlucht met onze nieuwe ploeg alleen jaarlingen. De oude vliegers zijn allen vertrokken naar andere liefhebbers, dus hier een jonge ploeg. Een jaarling kan in principe alles maar is wisselvallig, je hebt er op de eendaagse fond vluchten in het begin geen vaste waardes aan.

Hier hadden we 20 duivinnen mee op Sourdun met een afstand van 520 km. De duiven werden gelost om 07.30 uur. Na een ruim 7 uur vliegen viel de eerste op 14.44.01 het was Orla-Diva. Ze speelde de 1e prijs in de club en een top notering in de afdeling. Deze Orla-Diva speelde vorig jaar ook al een 1e prijs op Echternach. Onze tweede duif arriveerde om 14.52.16 het was Odille, ze speelde de 2e prijs, en ook zij speelde vorig jaar als jong al een 1e prijs. Om 15.02.35 kwam de derde duif op die afstand van 520 km, het was Orlena-Hecate, en die derde duif speelde ook de 3e prijs dus 1,2,3. op Sourdun 2022 met 520 kilometers en ruim 7 uur vliegen. Ze kwamen thuis alsof ze in Zwolle gelost waren, je zag er niets aan bij aankomst en binnen vallen. In het hok liepen ze gelijk naar de drinkpot, dat is normaal, onderweg drinkt een moderne duif bijna niet meer. Op de Vitesse hadden we de doffertjes mee en een paar herintreders. Ook daar kwamen ze prima met wederom de 1e en 2e getekende voorop.

De jongen hebben van zaterdagmiddag tot en met maandag(vandaag) in de manden gezeten achter in de auto. Zondag gingen we naar Opheusden en ook daar gingen de jongen mee heen, puur voor het leerproces

Terug