Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 6 juni 2022

6-6-2022

Goedendag Iedereen,

Veel liefhebbers gebruiken na de vluchten een ontsmettingmix , alle dierenartsen hebben wel iets op hun lijst staan. We hebben zelf ook wekelijks ontsmetting-mixen gebruikt tot 2010. In 2010 zijn we gestopt met alle medicatie ( waar zo een mix ook toe behoort). In samenspraak met Nanne Wolff kwamen we elke 2 a 3 weken voor controle en zolang hij niets vond gaven we geen medicatie. In het begin stond ik doodsangsten uit, zou het zonder medicatie kunnen? Maar het ging buitengewoon goed. In die tijd waren we begonnen met natuurlijke producten en dat is een hele zoektocht geweest om de beste resultaten te behalen. De LTW was èèn van de eerste producten die helemaal "af " was, dus compleet gereed. 

Om terug te komen op "ontsmetting"  ofwel "schoon maken" dat was een nog grotere zoektocht. Clean Balance bleek na diverse testen een goed product, dat hebben we ook enkele jaren met succes ingezet. Maar het moest nog beter, in samenspraak met DHP Cultura die ook de LTW voor ons op de markt bracht kwamen we uit op een product wat zeer krachtig was en maar 2 ml per liter drinkwater nodig had op de dag van thuiskomst en de dag er na (de zondag dus meestal), dit werd Pigeon Balance

Deze unieke samenstelling is vervaardigd om te zorgen dat we de duiven terug "zuiver" krijgen, en tevens terug in evenwicht en gewicht voor en tijdens de kweek maar vooral na de vlucht ! En dan komen we weer bij die ontsmetting. Met medicatie valt een duif even terug in conditie maar met Pigeon Balance niet !

In het seizoen iedere week bij thuiskomst Pigeon Balance in het drinkwater en het gebruik is zeer zuinig (2 ml per liter drinkwater) en de dag na thuiskomst. Het kan ook over het voer, dan wel even een paar uurtjes van te voren gereed maken ( 6 ml per kilo voer) het moet even indrogen.

Omdat we over enkele weken met de jonge duiven gaan beginnen is het zeer aan te bevelen ze in deze maand (Juni) eens een 7 dagen Pigeon Balance te geven door het drinkwater of over het voer. *** Pigeon Balance niet tegelijk over het voer met Yellow Drops, Colicontrol of Lecithine olie ***) Bent u met de LTW opstart kuur bezig dan kunt u gerust ook met Pigeon Balance beginnen maar doe dan èèn van beide producten over het voer om de werking niet te verstoren.

Wanneer de duivenarts iets vind bij uw duiven in het vliegseizoen en u geeft dan de aangewezen medicatie heeft het echt zin ! en zal het beter gaan. Gebruikt u iedere week de ontsmettingmix op chemische basis dan is die piek in gezondheid er niet. Hier dus sinds het gebruik van LTW geen problemen met de luchtwegen. Sinds het gebruik van Pigeon Balance geen enkele keer meer het geel gevonden

Afgelopen zaterdag hadden we Arlon 355 km. We hadden 29 jaarlingen(2021) mee en 1 doffer van 2020. De doffer van 2020 was onze eerste duif en speelde een 9e tegen 10.565 duiven in de afdeling en op de site van het Neerlands Postduiven orgaan staan de teletekst uitslagen. Deze Navarro 20-458 was verkocht in December, maar kon door omstandigheden niet naar Azie. Hij bleef een tijdje zitten bij GPS-Auctions en werd daar natuurlijk prima verzorgd en kwam voor de vluchten terug op de hokken ( zo ook de 19-501 duivin). Tussen de jongen mocht hij weer even uitvliegen en ging de week er op weer mee op de vluchten. Hij heeft nu 6 prijzen van 7 vluchten. Hij arriveerde om 12.47.40 uur wat een snelheid bedroeg van 1232 mpm. In de club speelde hij tegen 179 duiven 17 mpm los de eerste.Onze 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 7e duif waren jaarling duivinnen die vorige week de fondvlucht Sourdun vlogen (520 km) Onze 8e duif was de 21-130 de Asduif Vitesse van de club en de beste jaarling van de afdeling kort (Vitesse en midfond), deze 130 was de enige die niet meer wist waar hij was bij aankomst, bleef wel meerdere minuten op het dak zitten, deze 355 km en ruim 5 uur vliegen tegen de wind in vond hij genoeg. De andere duiven mankeerden niets bij thuiskomst. Op zaterdag in de namiddag kregen ze allen een Support Capsule opgestoken en een yellow drops in beide neusgaten. Zondagmiddag ( de dag na de vlucht) mochten de duiven er uit voor de middag training en vlogen gelijk weer een uur. Op de zondag ochtend kregen ze een bad waar ze zeer fanatiek gebruik van maakten.

Navarro 20-458 speelde de eerste paar weken met een Refly-GPS ring om. Hij is zoon van 14-870 Paparazzi x 15-743 Special Blue . Paparazzi is grootvader van Musetta de beste jonge duif midfond van Nederland in 2019. Hij is zoon van Fighting Fedde x Miss Perfect beide lijn Vechtmachine. En Special Blue 15-743 is een dochter van de Vechtmachine x Lieveke van Koen Carmeliet, dus is deze Special Blue een zuster van Mothers Finest 15-717 ! Alleen dit jaar zijn er al 26 eerste prijs winnaars gemeld uit de lijn van de  Vechtmachine, waarvan twee teletekst duiven op eigen hok reeds.

Terug