Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 11 juni 2022

11-6-2022

Goedendag Iedereen,

Waarom ik zo weinig schrijf op dit dagboek? Ik kan er bijna geen tijd voor maken. Van September tot Februari iedere dag liefhebbers over de vloer met duiven of zelf door het land om duiven te bekijken. En dan rond de eerste februari begint de voorberreiding op de voorjaarsbeurs en het seizoen. En op 1 Maart begint het eigen seizoen met de vliegers maar ook de extreme drukte met het begeleiden van liefhebbers en de Beute duivenproducten. Het komt regelmatig voor dat ik tussen 08.00 uur en 21.00 uur nog geen tijd heb voor een kop koffie, het is goed dat Petra me dan op gezette tijden roept of het in mijn handen drukt.

En dan te bedenken dat de grote bestellingen naar groothandels, winkels en het hele export gebeuren door DHP-Cultura gedaan wordt. Al moet ik daar wel de facturen van maken en verzenden. De verkoop van de producten is wederom explosief gegroeid en dat heeft in ieder geval drie oorzaken. 1. De goede prestaties die er mee behaald worden, met zeer tevreden gebruikers. 2. Dat het in principe overal verkrijgbaar is via de winkeliers en groothandels die het ook kunnen bestellen bij DHP-Cultura. en 3. Dat er een constante geweldige kwaliteit geleverd wordt sinds het door DHP-Cultura gemaakt wordt. 

Bij grote successen komen ook de na-apers, de mee-lifters en de sjacheraars. Dat is bij ieder product zo, of het nu technische zaken, mode artikelen of supplementen voor postduiven. Mensen zien succes bij iemand en proberen het te imiteren. Ik kan zeggen dat Gert Jan Beute een bepaald persoon is met eigen denkwijzen, manier van praten, schrijven en uitleggen op social media met filmpjes.  Er zijn beteren in de  dingen die ik doe, maar alles is puur "Gert Jan Beute" en daar zijn geen anderen van. En toch, sinds een jaar of misschien twee is er een imitator in de duivensport. Uiterlijk heel verschillend, maar in tekst, het naar buiten treden, de ideeën en zelfs de lange tenen cq korte lontje, hij heeft alles zo goed mogelijk geïmiteerd. Het is wel grappig om te zien en lezen hoor, maar ook wel eens tenenkrommend. Hij heeft niet door dat iedereen "het door heeft" .

Vandaag 11 Juni hebben we 20 mee op Sens 560 km en om 09.00 uur gelost. 17 jaarling duivinnen, 1 oude duivin en 2 doffers van 2020.

Vijf stuks hebben nog 100% dus zeven prijzen op zeven keer mee. En acht stuks met zes prijzen op zeven keer mee( 85,71%) 

We hebben een nieuwe aangewezen jaarling duivin, voor de eerste keer dat ze de eer heeft gekregen om 1e getekende te staan het is Orla 21-160 een kras duivin. En tweede getekende is Orla-Diva 21-432. Van de 20 duiven die mee zijn hebben we 10 ingevoerd in het Unikon kastje. Plek 11 tot en met 20 is gewoon zoals Ton Klarenbeek ze uit de mand pakte. In principe zouden ze het allemaal moeten kunnen.

Het is nu 13.50 uur. Ik keek even op Windy, bij de lossing hadden de duiven noord tot noordwesten wind, later op de vlieglijn tussen Cambrai en Reims was de wind noord, maar eenmaal in Belgie bij Charleroi en dan richting Nederland gaat de wind meer naar zuidwest en rond 13.00/14.00 uur is hij ook harder gaan waaien. In principe alles bij elkaar zouden de snelste duiven in de hoek Hardenberg, Emmen en Ter Apel moeten vallen. We wachten het af. Wij dus 20 mee, en anderen 160 stuks hahaha veel plezier straks en geniet van de aankomsten (Henk Douna)

Terug