Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 2 augustus 2022

2-8-2022

Goedendag iedereen,

Ieder jaar komen ze voor : Zeer slecht verlopen vluchten. Soms totaal onverwacht, maar meestal voorspelbaar.  Voorspelbaar voor veel liefhebbers is te lezen op internet. Jammer dat die voorspellingen na de lossing pas geuit worden of de andere dag. De kenners op dat gebied moeten de uren voor de lossing hun voorspelling op internet zetten, met uitleg natuurlijk. Dus als u om 06.00 uur uit uw bed stapt, de pc opstart en naar de weerkaarten kijkt, naar verschillende weerkaarten dan natuurlijk en tot de conclusie komt : het kan echt niet... deel uw mening dan, plaats foto`s en geavanceerde kaarten. Dan kunnen de lossers ter plaatse er misschien wat mee doen..... Maar na de vlucht als uw duiven niet terug komen, schrijven: "dat zag ik vanmorgen al" , "dat kon iedereen zien", "dat was te voorspellen" daar heeft niemand wat aan.

Nu was er afgelopen vrijdag de lossing te Narbonne die totaal fout afliep, gelost om 07.20 uur. Rond 06.00 uur is er volgens de Nationale voorzitter de heer Bodegien contact geweest tussen "inrichter"  Indèpendante de Liege en LCIF (Frankrijk) en ZLU (Nederland), die waren akkoord om zo vroeg mogelijk( 06/07 uur) te lossen INDIEN DE WEEROMSTANDIGHEDEN DIT NOG TOELIETEN.  De Duitse mede organisator had twijfels maar schikte zich solidair naar de meerderheid van stemmen. De Voorzitter van de ZLU was verwonderd dat hij tussen 06.00 uur en de lossing om 07.20 geen bijkomende info meer had gekregen van de inrichter "Indèpendante de Liege". Om 07.30 uur hoorde hij dat de duiven gelost waren om 07.20 uur. Een onweer de eerste kilometers na de start, de warme temperaturen en kopwind hebben bijgedragen tot het slechte verloop van deze wedvlucht uit Narbonne.

Maandagmiddag kwam de Belgische Duivenbond samen om te bekijken hoe het in de toekomst anders kan worden aangepakt.."We willen gebruikmaken van webcams en contactpunten, zodat we voor elke provincie in contact staan met ervaren liefhebbers die ons informatie kunnen geven over het weer. En we willen ook samenwerken met een weerman" 

Toen ik dit laatste bericht las dacht ik dat de belgische duivensport nog in 1950 vastzat ( Back to the Future) . Nu anno 2022 gebruiken ze dus die webcams, contactpunten en een weerman nog steeds niet........ Het is toch belachelijk.

Nu komen er heus veel duiven nog terug, na dagen en weken nog ( vooral a.s weekend). Maar de kranten, radio en tv zijn gelijk op de hoogte gebracht, die praten over "bijna alle duiven zoek)... Bel zondagavond eens rond en kijk hoeveel dan nog missen en bij wie. Maar ja het staat al in de krant en die smullen hier van

Terug