Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 november 2022

17-11-2022

Goedendag iedereen,

Iedere dag komen er liefhebbers met hun duiven of een deel er van, we bekijken ze hier, alles komt op papier, eventueel koppels maken.En bij iedere dag bedoel ik ook iedere dag. Er zijn liefhebbers die bellen en vragen of het deze week even kan.... Nee dat kan niet, even een afspraak maken voor eind november/december kan wel.

Waarom duiven laten keuren?

Het is een dure tijd, u wilt minder duiven houden maar wel de GOEDE DUIVEN, ik bekijk ze, beoordeel ze naar mijn maatstaven, ze krijgen een eindcijfer van 5 tot en met 8,5 en alle duiven van 5 tot en met 7+ doet u weg. Bij de 7,5 duiven kijkt u of u er mee kunt vliegen en bij de 8-, 8, 8+ en 8,5 gaan we kijken welke we tegen elkaar zetten om te kweken.

Wat is het verschil tussen 8- en 8+ , dat is de vraag regelmatig. Een 8- dus net onder de 8 en een 8+ iets meer dan 8.  In geld is het nog makkelijker uit te leggen 8-   is€ 7.75 en 8+ is € 8.25 

Door deze hand keuring krijgt u dus minder duiven op uw hok, minder kosten, minder poep, betere kwaliteit, meer plezier en veel meer overzicht.

Hoe vaak denkt u niet ; ik heb er veel te veel, welke moeten er nu uit ? Of dat uw gezin zegt: Het hok zit vol, de zak voer is zo leeg, en je pakt nog geen staartprijsje.... Dan komt stoppen soms om de hoek kijken

En stoppen? NEE NATUURLIJK NIET, gewoon minder duiven ! en minder kosten ! en betere prestaties 

Dus bel voor een afspraak 0521382644

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Beute

Terug