Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 29 januari 2023

29-1-2023

Goedemorgen iedereen

Gooooooooooooodmmmmmoooooorning

Vanavond online op www.gps-auctions.com 18 compleet door de rui zijnde duiven van 2022, het is DE KANS om voor een zeer redelijke prijs deze duiven te bemachtigen aangezien het later in het veiling seizoen is en het transport naar veel landen zeer moeilijk is door corona regels(China) en door nieuwe invoer/belasting regels bij diverse landen. We hebben gekozen om juist nu deze 18 super fijne duiven te veilen met de hoop dat ze in Nederland of Belgie blijven. Het zijn tevens 18 stuks die NIET beslist weg hoeven, maar als ze dan gaan, dan juist in ons Nederland of Belgie met in de hoop dat wij bij de koper in de toekomst eens iets terug kunnen halen cq ruilen.

De duivin 22-414 Big Kittel-Ocean is een grote, ietwat zware puur Vitesse kanon, ze is een dochter van de 19-666 dochter Vechtmachine, deze 666 is nu reeds de stammoeder van alle op ons hok zijnde echte sprinters. De vader van de 22-414 is een grote perfect gebouwde 11-penner uit de beste lijnen van Leo Heremans, ook hij is een pure sprinter. De 414 duivin is dus groot en zwaar, maar een geweldige duif voor uw hok voor alle vluchten tot ongeveer 4 uurtjes vliegen. Als u haar kruist met een eendaags fond type, zult u twee typen kweken, de grotere kinderen zijn voor de snelle vluchten en de kleinere duiven kunnen prima 7/8 uur vliegen en dan met de orrientatie van de Heremans lijn is het natuurlijk geweldig.

De tegenovergestelde duivin is de 22-457 Sister Pelagio, dit is een ranke, langere lichtgewicht met eendaagse fond spieren, ze weegt niets, heeft enorme spieren maar geen gram overgewicht, ze zit op dit ogenblik op jongen ( ja ik wil natuurlijk van deze duivin ook jongen voor 2023) , als u haar doffer ook kunt aanschaffen... heb je gelijk het koppel wat hier nu op jongen zit. Het type van deze 22-457 is een type wat 10/12 uren kan vliegen en waar je niets aan ziet bij thuiskomst, ze komen terug op de zelfde manier als dat u ze inmand. Deze 457 kan denk ik heel goed ingebracht worden bij marathon duiven

De 22-510 is een wel heel exclusieve duif, ik twijfelde of het nu een duivin of doffer was, het type is van een geweldige duivin, één van de mooisten ooit, maar soms koert en vecht ze als een doffer, een kleine doffer dan. Ik gok op een duivin, maar is het toch een doffer dan is het een BRUCE LEE tevens heeft deze 510 een enorm dikke iris , de pupil ligt gewoon lager dan de bergen iris !

Terug