Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 22 april 2023

22-4-2023

Goedendag iedereen,

Vandaag hadden we dan eindelijk de eerste echte vlucht, we konden ook bijna niet langer wachten. Natuurlijk hebben we twee training vluchten gehad, de laatste ook met een uitslag, maar vandaag begon het dan "voor de punten".

We hadden 33 duiven mee, 1 doffer (21-130) en dus 32 duivinnen. Twee duivinnen mochten niet mee, de 424 en 444, deze hadden beide een pen gebroken en is getrokken, wel jammer omdat ze beide als jong teletekst pakten het afgelopen jaar, maar het seizoen is nog lang, dus nog kansen genoeg.

Onze doffers ( we hebben er 29) worden op één nog niet gespeelt. Die gaan mee (waarschijnlijk) op de super vitesse die begint op 27 Mei. We hebben wat meer duivinnen ( 34) dan doffers (29) en stel dat je een paar doffers kwijt speelt, dan is het evenwicht zoek. Andere jaren keken we er nooit naar, maar soms moet je wat uitproberen. De duivinnen spelen we hier ook op de eendaagse fond, gelijk vanaf het begin, de doffers gaan de laatste jaren pas op de derde eendaagse fond mee. Natuurlijk heeft het te maken met het dubbel weduwschap spel. Het afgelopen jaar had onze beste doffer( 21-130) een duivin die nooit mee ging, maar ook onze beste duivin( 21-127)had haar partner altijd thuis. Ook dat speelde mee met de keuze om de eerste zeven vluchten alleen de duivinnen te spelen. En waarom dan toch één? Tja, dat is Oliver ! 21-130, die is gemaakt voor vitesse en snelle midfond, op de eendaagse fond..... waarschijnlijk zien we hem nooit weer. ( hij is groot, breed, iets langere armen, een grote kop, en de ring zit al vast in zijn poot). Dus Oliver die al 14 vluchten bij de eerste 10 speelde ( en hij is nog maar van 2021), gaat in een klein mandje als enige kerel mee.

Om 09.00 uur gingen ze er uit te Boxmeer ( 133,802 km), ze gingen veel sneller dan ik verwachte, het was volgens de letters nog geen 10.16 uur  toen de 22-321 "Poppy" op de dakpannen viel, ik schrok me te pleuris, stond nog met een afwasborstel waterbakken te krabben, toen Johan ineens YO ! zei ! Petra, Johan, Herman en de twee belgische sportvrienden zagen haar achter mij langs op de pannen kletsen. Deze ongepaarde latere duif van 2022 was van slag, dat zag je gelijk. Fluiten, pinda's schudden en gooien op de klep deden haar niet wakker worden. Toen een jaarling doffer gepakt (Trumpie) , voorzichtig los gelaten maar eerst samen een paar rondjes, ze viel op 10.18 uur op de klep voor de antenne... bijna, bijna en ja hoor eindelijk. Geen drang omdat ze geen partner heeft en geen nest heeft gehad. Maar toch nog goed voor de eerste in de club en waarschijnlijk in het rayon. Op 10.30 zitten er 10 duiven in de klok waaronder gelukkig de drie getekenden, straks verder nu naar het clubgebouw 

Terug