Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 8 juni 2023

8-6-2023

Goedemorgen iedereen

Donderdag ochtend, vanavond inzetten voor de vlucht vanuit Brienne i.p.v. Sens. Over veranderingen m.b.t. de losplaats zeg ik niets meer, dat valt niet altijd goed. In de huidige tijd is het niet mogelijk om te zeggen wat je denkt zonder consequenties.

Hoeveel er vanavond mee gaan weet ik nog niet, warm en de wind pal oost op zaterdag. Maar volgens Windy is er zaterdagochtend op de losplaats een zuidwestenwind, die dan bij Chalons-en-Champagne overgaat naar zuidoost en bij Reims vanuit het oosten blaast.

Op dit ogenblik hebben we een lijstje gemaakt met 15 stuks waarvan 12 stuks een 100% score hebben op de vluchten boven de 300 km waaronder 5 jaarlingen. Of de 22-416 mee gaat is nog niet zeker, ze heeft nog niet gemist maar had maandagochtend wat moeite met opstarten.

Vandaag Electroboost door het drinkwater, volle bak Energie voer en bij het inzetten vanavond een Support Capsule en een Beconval Pill en een Beute Oogdruppel in beide oogjes. Vandaag gaan de duivinnen in de voliere, althans dat mogen ze. En een aantal keer het dak van het hok wat nat spuiten en een natte dweil in één van de onderste bakken. De lucht is erg droog, voor duiven niet fijn, daarom dus deze aanpassingen.

De jonge duiven hebben een chip om sinds maandagavond, wennen aan zo'n ring vind ik erg belangrijk. Later meer

Terug