Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 2 juli 2023

2-7-2023

Goedendag iedereen

Op 15 Juli beginnen we officieel met de vluchten voor jonge duiven.

Voor de liefhebbers die nog geen Beute producten gebruiken: Gaarne zsm beginnen:

We beginnen met 10 dagen LTW door het drinkwater, 10 dagen achter elkaar, ook al is er een africhting vlucht waar u aan mee doet.

Op Zondag en Maandag doet u Olympic MG mix over het voer, een maatschep over een kilo voer aangeplakt met Beute Lecithine olie, waarom nu Lecithine olie? Omdat de vluchten beginnen. De liefhebbers die al langer Olympic MG mix over het voer geven plakten dat vooral aan met Colicontrol. 

Op woensdag doet u BEVISOL door het drinkwater, deze Bevisol is de beste vitamine samenstelling voor duiven, vooral voor jonge duiven.

Het vaste schema wat de meeste liefhebbers gebruiken gaat als volgt:

Zaterdag: ( de dag van thuiskomst) : In het drinkwater PIGEON BALANCE of bij warme dagen of grote dorst bij thuiskomst eerst ELECTROBOOST door het drinkwater en dan tegen de avond de Electroboost vervangen door Pigeon Balance. In de gezamelijke voerbak staat Beyers Elite Recup of een andere lichte mengeling. De jongen worden binnengeroepen met wat gewoon voer maar vooral met pinda's. Pinda's maken een ander geluid in het voer-blikje, de jongen die pinda's kennen zijn er verslaafd aan en reageren er gelijk op. Op zaterdag na de vlucht geeft u iedere duif een OOG en NEUSDRUPPEL (dus in beide ogen en beide neusgaten), dat mag gelijk na thuiskomst maar ook gewoon later die middag of avond. De laatkomers krijgen daarnaast nog een SUPPORT CAPSULE opgestoken (dierlijk eiwit voor zeer snel herstel). Rond 18/19.00 uur pakt u de restanten van het voer weg.

Zondag: (de dag na thuiskomst): Pigeon Balance door het drinkwater om ze terug zuiver te zetten( Op een natuurlijke manier ontsmetten). Zondag is in principe de dag van het bad, iedere week op zondag een bad ter beschikking stellen met BEUTE BADZOUT , hier gebruiken we graag 10 liter heet water en 10 liter koud water. Het badzout gaat eerst in het hete water, het wellness gevoel en geur komt vrij in heet water, daarna de 10 liter koud water er bij. In de ochtend krijgen de jongen 10 gram Beyers Elite Recup per duif, dus het aantal x 10 gram. U kunt natuurlijk ook een ander merk licht voer gebruiken maar Beyers Elite Enzymix Recup is zeer licht verteerbaar doormiddel van de toegevoegde enzymen. In de avond krijgen de jongen 20 gram van het zelfde lichte voer. Het zal vooral de eerste keren regelmatig voorkomen dat er op zondag of zelfs maandag nog jongen na komen. Verzorg deze goed, geef ze een Oog en Neusdruppel en een Support capsule.

Maandag: LTW door het drinkwater. Olympic MG Mix met Lecithine olie over het voer. Na de ochtend training ( of voor u naar het werk gaat) geeft u de jongen 15 gram per duif Beyers Elite Recup in een gezamelijke voerbak. Na de avond training ( of gewoon eind van de middag begin van de avond) een 20 a 25 gram van dit zelfde Beyers Recup voer met Olympic MG Mix en lecithine olie. Als er een na 30 minuten nog voer in de bak staat pakt u het restant weg. Een handje snoepzaad met pinda's per 10 duiven mogen ze best hebben, u wilt de jongen mak maken en dat werkt heel goed met het uit de hand laten eten van snoepzaad en pinda's

Dinsdag: LTW door het drinkwater. Het voer bestaat vandaag uit 50% Beyers Recup en 50% Beyers premium weduwschap. De hoeveelheid voer is het zelfde als op de maandag dus ook 15 gram en 20/25 gram. De dinsdag is een mooie dag om alle jongen een YELLOW DROP in beide neusgaten te geven. U kunt het eventueel over het voer geven. Een handje snoepzaad met pinda's per 10 duiven mogen ze best hebben, u wilt de jongen mak maken en dat werkt heel goed met het uit de hand laten eten van snoepzaad en pinda's

Woensdag: LTW door het drinkwater samen met BEVISOL . De hoeveelheid voer is wederom het zelfde, dus in de ochtend het aantal duiven x 15 gram en in de namiddag of avond het aantal duiven x 25 gram, het restant na een half uurtje wegpakken. Het ochtendvoer bestaat uit 50% recup en 50% weduwschap. Het avond voer bestaatr uit 100% weduwschap. Een handje snoepzaad met pinda's per 10 duiven mogen ze best hebben, u wilt de jongen mak maken en dat werkt heel goed met het uit de hand laten eten van snoepzaad en pinda's

Donderdag: Na de ochtend training of voor dat u naar het werk gaat krijgen de jongen een 20 gram Beyers Elite Enzymix Energie , het restant pakt u na een half uurtje weg. In de namiddag of avond krijgen de jongen 40 gram van dit zelfde Beyers Elite Enzymix Energie maar dit keer pakken we het restant niet weg, we laten het staan tot de vrijdagochtend. De Donderdag is een goede dag om de jongen eventueel een Support Capsule op te steken en een Beconval . Waarom? Jongen willen op de eerste vluchten wel eens veel meer kilometers maken dan noodzakelijk, ze gaan alle kanten op, vliegen achter alles aan en maken van 100 km soms 350 km, en wat extra energie om thuis te komen is dan belangrijk. De donderdag is ook een goede dag om Electroboost door het drinkwater te geven, de meningen over elektrolyten voor de vlucht zijn divers, maar wij adviseren het wel.

Vrijdag: De duiven niet laten trainen, door het vele eten van de donderdag zouden ze misschien te lang trainen en dat is zonde van die opgebouwde kracht, die bewaren ze maar tot de zaterdag. Het voer wat er nog staat van donderdagavond mag u wegpakken rond 12.00 uur. Is het al helemaal verdwenen dan mag een handje snoepzaad best. Schoon water of Electroboost door het drinkwater. Als u in de middag tijd kunt vrij maken is het heel goed de jongen een oog en neus druppel te geven in beide oogjes en eventueel in de neus.

Op alle maaltijden waar geen Lecithine olie of Yellow drops over heen zit kunt u eventueel Colicontrol aan toe voegen. Als u het niet als plakmiddel gebruikt is 3 a 5 ml per kilo voer aan te bevelen.

Ook de jonge duiven iedere dag wat verse Beute-bak verstrekken. Persoonlijk doen we het op de dag van inzetten niet.

Als uw jongen de Beute korrelmix kennen kunt u op iedere dag een 10% van het totale voer vervangen door de Beute korrelmix 

Terug