Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 juli 2023

21-7-2023

Goedenmorgen iedereen,

Gisteren 49 duiven ingezet op Issoudun 720 km, een stuk of 10 doffers (van ons) zaten in een restmand. De container kwam om 20.00 uur zoals afgesproken. Met daarin ook een restmand doffers(8 stuks), de twee manden moeten dan samengevoegd, dat is normaal en prima. Maar wat zagen we in de aankomende restmand? 8 doffers die al het voer hadden uitgekotst, waaronder hele pinda's en dunne stront het droop door het karton heen. Gelukkig waren onze leden zo slim om die 8 doffers uit die mand te halen, de poten schoon te maken en in onze mand met drie lagen karton te doen. We gaan er maar vanuit dat ze leeg gekotst en gescheten waren en dat ze niet alsnog verder gaan met die viezigheid. In het begin van het seizoen( 1 nacht mand) hadden we al eens het zelfde met een restmand duivinnen. Hoe kunnen liefhebbers hun duiven zo inmanden? En stel je voor dat de aangevulde duiven dat uitgekotste voer opeten?  Als antwoord kreeg ik toen:  "Hebben ze gratis voer toch" 

Net het filmpje van de lossing Marseille zitten kijken, vanmorgen gelost om 07.00 uur. 9.833 duiven. Prachtige losplaats, mooie lossing. Twee wagens automatisch los en twee wagens deur voor deur, op deze afstand zal het niets uitmaken maar op seconde 26 van het filmpje gaan de automatische deuren open en op seconde 58 van het filmpje de laatste deur. Er zit dus 32 seconden tussen, maar dat zal op deze afstand geen verschil maken

De lossing vorige week te St.Vincent was natuurlijk één der slechtsten ooit, ik mag er niet over praten, ben geen marathon speler.   De pers die me altijd weet te vinden( waarin ik het zo positief mogelijk recht trek) heb ik ditmaal maar doorgestuurd naar de echte kenners van de nationale besturen. Mister Postivo hebben ze niet meer nodig, ze kunnen het zelf.

Terug