Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 2E MEI 2010
2-5-2010

Goedenmorgen vrienden, het is zondagmorgen 10.15 uur nu, het zonnetje schijnt prachtig( hadden we nu niet kunnen vliegen i.p.v. gisteren). De oude duiven heb ik vanmorgen gescheiden, normaal doe ik dat altijd al op zaterdag maar het waren net verzopen katten gisteren, en om het blije gevoel terug te geven bij de duiven mochten ze een nachtje samen met hun geliefde. Twee weduwnaars heb ik gister overgewend van een broedbak op de grond naar een gewone broedbak. Die twee presteerden toch niet wat ik gehoopt had en heb ze dus in een gewone broedbak gezet, ze vinden ook deze bak prachtig( hun bak op de grond natuurlijk weg nu). We krijgen zo bezoek van de heer Smit uit 't Harde, hij komt twee jongen halen uit het Verkerk Koppel Temptation-Max x Always Lovely. Hij zal even moeten wennen aan de kleur van de 477 deze is namelijk voor 60% wit van kleur( wij noemen dat een Meeuw hier). De jonge duiven vliegen vanaf 09.30 uur. De oude duiven hebben Herstel-Power en de vernieuwde Beute-Sport over het voer( Recup van Beyers), ik heb het ditmaal aangeplakt met wat Aminozuren + Vitaminen. Groetjes Vanavond meer.

Op dit moment nog 81 jonge duiven, ze vliegen goed. In de hand nog niet geselecteerd, gaan nog wel een paar afvallen, maar laat ze eerst maar lekker vliegen buiten, de roofvogel kan nu kiezen welke hij wil.

Van de grote Kampioen Jouke Rottinč heb ik nog 7 van de 10 en van Eijerkamp & znn heb ik nog 10 van de 14 stuks. Dus nog 64 van ons zelf. ( makkelijk rekenen). Beide hokken hebben zeer goede duiven dus het lijkt me goed voor de toekomst. Ze krijgen geen andere behandeling dan mijn eigen, niet minder maar zeker ook niet beter. Ze moeten super in de hand zijn, gezond blijven en goed thuiskomen

Terug