Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 11E MEI
11-5-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.00( zoals iedere dag), het is nu 09.30 uur ze vliegen nog steeds, gelukkig maar. Na zaterdag zagen we het allemaal toch niet zo zitten, de duiven hadden door de storing in de lucht en het slechte zich( geen enkele trek in de lucht, vooral boven de rivieren niet) geen 200 of 300 km gevlogen maar misschien wel 5 a 600 km. Dus eigenlijk hebben vele van onze duiven afgelopen zaterdag hun eerste eendaagse fondvlucht gehad. Nu is het tijd ze super te verzorgen met alles wat u in huis heeft, dierlijke eiwitten( Herstel-Power) over het voer of in capsules, goede voeding, misschien een dagje extra Prange Suppe of vitaminen( wat uw systeem ook maar is). Wij geven de duiven vandaag, morgen en donderdag een mengeling van Kaas, Pinda's en Herstel-Power, en dit rond 13.00 uur straks.

Hoe maak ik dat: Een half blik pinda's, met een stuk kaas van 5 x 5 x 5 cm in de keukenmachine of koffiemaler. Hierna deze mengeling voor 8 a 10 seconden in de Magnetron op 800 watt. De kaas word dan wat stroperig, nu gaat het een volle eetlepel Herstel-Power over, mengen en opnieuw in de keukenmachine. Dit gaat naar ongeveer 50 duiven( doffers en duivinnen).

Waarom nu in deze mengeling? Niet alle duiven gaan mee op de fond toch? Je kunt nu toch ook prima capsules geven? Ja natuurlijk, maar alle duiven hebben het zwaar gehad afgelopen zaterdag, dus in plaats van alleen de dagfondduiven( die mee gaan) op dinsdag, woensdag en donderdag een capsule op te steken, doe ik het deze week zo. Ook de laatkomers en de duiven die op de Vitesse gaan mogen wat extra's deze week.

Gisteravond toch even een rondje gedaan( per telefoon), er zijn toch nog wel wat duiven weg, enkele mensen hebben alles thuis( vooral de ruime voerders), maar toch zullen het donderdag op de dagfond aardig minder duiven worden.

Wij missen nog 3 duivinnen, 358,009,346( de 4e die we nog kwijt waren( 335) bleek bij clubgenoot Koos Dijkstra te zitten en is inmiddels weer thuis)

Succes iedereen ( het is nu 09.45 uur, misschien straks nog meer nieuws)

Terug