Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 14E MEI
14-5-2010

Goedenmorgen,

Gisteren onze 20 duiven naar Noordwolde gebracht voor de vlucht (NPO) La Ferte S/Joaurre van iets meer dan 480 km. Er waren maar 141 duiven in gezet. Volgens mij een diepte punt. Veel liefhebbers deden niet mee of kwamen met 2 tot 5 duifjes aan. Misschien niet eens zo onverstandig, vorige week de 8e Mei was natuurlijk dramatisch en het seizoen is nog lang. Misschien komen er in de afdeling Friesland maar 5/7000 duiven, maar dat weten we morgen natuurlijk. De voorspelling qua weer loopt al weer wat terug, het zou morgen goed worden, maar nu zien we dat het vanaf zondag wat beter gaat worden. Ik hoop dat het morgen een goede vlucht word, goet voor de motivatie van de liefhebbers maar zeker ook voor de duiven.

Vanavond gaan er nog een aantal naar Strombeek( 251 km), het aantal weten we nog niet precies, ergens tussen de 10 en 20 denk ik. Even afwachten hoe ze aanvoelen vanavond.

De 09-1972913 "Carys" die vorige week de 1e prijs speelde tegen 2129 duiven pakte haar 2e prijs pas( 5 x mee), maar ik hoop dat ze het nu te pakken heeft, afgelopen week was ze anders dan anders, ze koerde als een doffer, hopenlijk is dit het begin van iets moois. Ze is gekweekt bij Comb. R & B Wijers uit Groesbeek, uit twee rechtstreekse Eijerkampen. Ik vond daar bij een keuring de superduif( in de hand) Jimmy(Broer van onze Bailey) uit Sokar x dochter Chicago. In het voorjaar 2009 kwam Hans Eijerkamp sr met Rien Weijers bij ons thuis en nam een jong uit deze doffer mee, dat was dus Carys die afgelopen week de 1e speelde. Geluk moet je hebben, maar kun je ook iets afdwingen, kinderen uit toppers, die moet je hebben.

Vanavond gaan er 10 duiven op Strombeek, het zijn niet de allerbesten( die zijn op de dagfond), maar ook niet de slechten, deze 10 kunnen morgen heus een mooie prijs winnen in de club. Ik speel vanavond o.a Cassie( de 1e Asduif jong in de club 2009), Alexus( met meerdere prijzen bij de 1e 10), en Cadi( dochter Babette) die toch ook dit jaar al 4 op 5 won. Dus hopenlijk komt er 1 van de 10 gewoon op tijd hahaha.

Volgende week weer alles mee, ook de laatkomers en de fondduiven.

Succes

Terug