Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 20 mei 2010

20-5-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De doffers vliegen lekker buiten, het is nu 09.30 uur met prachtig weer. Op de achtergrond TV 1 met persconferentie van het centraal planbureau( ook dat vind ik heel belangrijk). Maar weer terug naar onze duiven natuurlijk hahahaha.

De doffers volgen gisteravond heel goed volgens Klaasje zo'n 1 uur en 40 minuten duurde het tot alle doffers binnen zaten.( ik was onderweg met Richard van der Horst naar Gunter Prange). Vanmorgen vliegt de gehele ploeg ook weer goed. èèn doffer lijkt de ploeg niet te kunnen bijhouden, het is de 821 Caetano, maar dit is niet erg, hij won nog geen prijs op 3 x zetten. Hij zal dus uit de "Mannshaft" gehaald worden, altans moet hij zijn chipring inleveren.

Straks om 11.15 moet in Hattemerbroek zijn bij Dokter Wolff voor onderzoek, ik kom later vandaag terug op zijn onderzoek.

ps kijk even een keer op www.vanderstouwe-douna.nl  zeer goede spelers, goede site van echte "denkers"  dus doe er uw voordeel mee. Let even op hun prestatie van afgelopen week op Signy Signetz

____________________________________________________________

We zijn weer terug van Nanne Wolff, het was mega druk. Siebren Wierstra was voor me aan de beurt, na ons kwamen nog manden vol die geent moesten worden( jonge duiven waarschijnlijk)

Ik had 4 doffers meegenomen 07-1187765 Anthony, 09-1652944 Camron, 09-5919332 Cahya en Overnacht-Fondduif 09-1653003 Reind 03. Alle 4 duiven zijn onderzocht op het Geel, coccidiose, Wormen, Ornithose en andere luchtweg klachten. Tevens had ik nog mest van het hok meegenomen. Geen van de onderzoeken bracht problemen aan het licht, alle 4 waren zo schoon als goud ! Toch vertelde Nanne dat bij 50% van de duiven die hij aangeboden krijgt het geel vindbaar is, bij onze duiven gelukkig niet.

De overnachtduif vond hij niet strak genoeg, hij vond niets, maar echt strak was hij ook niet. Wanneer we hem over 14 dagen zouden spelen op een overnachtfond zou hij toch enkele dagen SA mix adviseren( bij deze fondduif), maar aangezien deze 5 fondduiven tussen de anderen in zitten en ik ze niet op de overnacht zet ( nog), krijgt hij niets. De duiven doen het nog steeds zonder enige vorm van medicatie dit jaar. Wel is de dinsdag een extra dag Prange Suppe geworden( maar dat bevat geen enkele vorm van medicatie), maar geeft op natuurlijke wijze weerstand.

Heel veel goede resultaten hoor ik de laatste tijd van Maandag/dinsdag/woensdag Prange Suppe en donderdag en zondag Bony S.G.R. van Peter Boskamp. De samenwerking tussen deze twee middelen blijkt in de praktijk de weerstand op de boosten.

________________________________________________

Welke duiven gaan mee morgen? Waarschijnlijk zo'n 45/47 stuks, in principe is alles topfit en moeten ze mee, van 8 Mei jl. ben ik nog steeds 2 kwijt en 1 duif is vandaag afgevallen, deze kon het niet meer volhouden( de trainingsarbeid) en kwam steeds eerder thuis dan de koppel, dus niet goed genoeg. Zo heb ik er toch al een stuk of 10, die niet goed genoeg zijn voor ons systeem van training/trainingsduur. Maar dat geeft niets, 80% kan het prima volhouden en dat zijn dus de duiven die ook prijs kunnen winnen met 10/12 uurtjes vliegen( bij een dagfondvlucht), duiven die bij die 20% horen zijn gewoon slecht, altans te slecht voor de top.

Missouri's Girl won afgelopen week haar 50e prijs in haar loopbaan( ze is van 2006)

tot later

Terug