Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 21E MEI
21-5-2010

goedenmorgen,

Het gaat mooi weer worden, kopwind morgen( al weet je dat nooit zeker haha), de duiven zullen het morgen niet gratis krijgen. Liefhebbers die ze goed hebben en ze weten te brengen zullen net als vorige week de dienst uitmaken. Bij kopwind ( tussen NW en NO zeg maar) komen de bekende namen op het eerste blad, soms met weergaloze series. Zijn die duiven beter? Ja en nee. Ja, omdat ze natuurlijk de beste duiven ter wereld zoeken, daarvan nazaten kopen en of krijgen, en die zijn in de huidige duivensport gewoon een klasse beter dan "een achterkleinzoon van de witpen van clubgenoot X die in 1984 een 1e speelde in de club" Wil men met de absolute top mee draaien dan begint het bij topduiven uit gouden bloedlijnen van nu ! Maar die superspeler die ze met wind op kop beter krijgt dan zijn club en of afdelings-genoot heeft het in het geheel ook beter voor elkaar, zijn duiven zijn gezond, krijgen een moderne voeding, trainen vaak veel beter en heel belangrijk........de kampioen heeft geen zesjes mentaliteit.

De zesjes mentaliteit begint ieder jaar al in begin Maart, als je dan liefhebbers spreekt en ze zeggen: ik heb ze er nog niet uit gehad hoor, heb last van roofvogels, ze zijn nog niet gescheiden, ik heb nog tijd, de hond van mijn tante was ziek...etc die hebben niet de absolute wil om te winnen.

En in begin April met de eerste vluchten is het zelfde liedje op de radio; Ik heb ze nog niet weg gehad, heb ze nog maar net buiten, moet ze nog even op de bakken zetten, het kan zijn dat er nog een doffer tussen de duivinnen loopt...etc Die zijn al weer verslagen voor dat het seizoen begint.

En als het ook nog begint met; Ja jij brengt ze iedere week een keer weg, jij hebt het makkelijk, ik moet ook met mijn vrouw naar de stad, etc... Er is bij iedereen de kans om zijn duiven een keer te lappen door de week. 1. Er gaat misschien een clubgenoot, vraag hem, 2. Na 17.00 uur kan het ook prima, 3. Als u naar uw werk gaat neem ze maar mee, bent u op de fiets dan pakt u 1 mandje met 6 duiven, en gaat u werken richting het noorden of oosten, maakt niets uit, ze komen wel thuis. Iedereen heeft de kans om ze te lappen, maar U moet er wel wat voor doen. Want denkt u dat de kampioen geen last van roofvogels heeft? Dat veel kampioenen niet werken? Er zijn er natuurlijk bij die niets doen, maar er zijn bij de niet-kampioen ook zat die niet werken toch?

Nee, kampioen worden kan iedereen, maar je moet er wel wat voor doen

Maar zijn "niet kampioenen" minder belangrijk? NEE NATUURLIJK NIET, ik heb groot respect voor ze, groot respect voor de werkers in de club( want dat zijn meestal de niet-kampioenen), maar iedereen krijgt wel de kans om beter te vliegen dan ze nu doen, het hoeft niet, iedereen zijn eigen keus, groot respect maar...U kunt wel kampioen worden als U echt wil.

___________________________________________________________________

tot later

Terug