Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 26E MEI
26-5-2010

Goedenmorgen vrienden,

Gisteravond gewerkt van 14/23.00 uur. Veel liefhebbers gesproken o.a Jan Weening van hok WEBO uit Stroobos, Johan Halman uit Zuidveen, Bert Slot uit Noordwolde-Zuid, Bauke de Boer uit Steenwijk en nog enkelen wel gezien( om te tanken) maar niet gesproken. grote Willem(Heinhuis) is niet geweest, kon ook niet anders, hij was namelijk jarig. Willem van harte gefeliciteerd met je 68e verjaardag(gunter Prange vorige week ook al 68, zeker een goed duivenjaar bij hun geboorte haha).

Klaasje liet de duivinnen los om 15.50 uur, ik zei haar; Laat ze maar even gaan vanavond zonder vlag( dan kun je precies zien of ze uit zich zelf goed trainen). Om 17.45 vielen ze op de klep( die gewoon open stond vanaf 16.00 uur) en knalden ze binnen : 1 uur en 55 minuten dus. Dat is een teken dat ze gezond zijn. Nu is de voorspelling voor zaterdag Zuidwest geloof ik, dat is natuurlijk niet zo goed, met wind op kont komt het niet zo zeer aan op reserves en kan in principe iedereen weer een tijdduif pakken. De verste afstanden zijn met wind op kont wat in het voordeel, maar als men ze goed heeft, kun je zelf op de kortste afstand een vroege pakken. Ze moeten het gewoon onderweg maar vast uitvechten toch? haha

Ik kreeg gisteravond nog hoog bezoek op de pomp waar ik werk, Cees Donker kwam even tanken en kletsen, hij was enkele originele banden aan het terug brengen naar Koopman, Lotterman, Vredeveld en Limburg, na mij moest hij nog naar Urk. Gezellige prater he die Cees donker. Jammer dat hij is gestopt, groot respect voor de 38 jaar dat hij ons zijn films liet zijn. Pipa( Pipa.be) gaat misschien enkele films op dvd uitbrengen, misschien wel ingesproken door Cees zelf.

Vanmorgen de duivinnen een uurtje laten trainen van 08/09.00 en toen de doffers buiten( het is nu 09.48 uur en heb ze nog niet gezien). Vanavond mogen ze weer wal langer.

Net de 81 jonge duiven in de mand gestopt, ze gaan zo los op 1 km van het hok.....ja ik ben een voorzichtige speler hahaha. 

www.pipa.be/nl/races/news/gert-beute-drie-maal-naar-massale-overwinning-hattrick-voor-orakel-wilhelminaoord

 22.50 uur : Net terug van Duitsland, weer even bij Gunter Prange geweest, wat een prachtige kerel is dat toch. Na een kopje thee was het volgens Gunter even tijd om bij de kippen en sierduiven te kijken. prachtige dieren ! De twee jonge katjes die Gunter van de verdrinkingsdood redde lopen tussen de sierduiven en hebben nu zelfs een eigen blokhut gekregen ( 3 x 3 meter voor 2 katjes). "Je moet goed met dieren omgaan" vertelde Gunter. De auto volgeladen met PS, HP en BS en weer terug naar huis.

Nog even twee nieuwtjes: Ik ving vandaag een jaarling op, kon hem zo van de grond pakken, broodmager, met alleen een ondersnavel....Maar gelukkig weet ik beter. De duif is met een klap ergens tegen aan gevlogen en zijn bovensnavel is naar binnen geslagen, dwars door de ondersnavel. Dus de bovenzijde, weer vrij gemaakt, de duif wat water in zijn krop gespoten en een eiwitcapsule opgestoken. Morgen even met zijn baas bellen.

En nieuwtje 2, haha de jonge duiven hebben de eerste keer mand gehad, het ging goed, morgen zie ik wel of er n mist, hoop het niet.

weltrusten

Terug