Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG 1 JUNI
1-6-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

de weer voorspelling gezien voor zaterdag? nu hebben ze het weer over Zuidoosten wind, gister nog over Noordoost. Makkelijk vak hè weerman/vrouw. Je mag elke dag wat anders zeggen, dan is de zaterdag daar en kun je zeggen; Ja, dinsdag, woensdag of maandag voorspelde ik het al. Als je namelijk iedere dag wat anders zegt is er altijd een moment dat je gelijk hebt...

Gisteravond naar Wijchen geweest, vergadering van het NPO bestuur met de kiesmannen, gezellig.... wat me opviel dat er kiesmannen waren die steeds aan het woord waren( Buwalda, Scherpenzeel, Provoost. Brandsen, Geerink en Crombach) maar dat er ook Kiesmannen waren die gezellig met elkaar spraken maar de microfoon niet pakten. Ze kwamen er niet echt uit, later meer.

De duiven er vanmorgen om 07.50 uit gedaan( duivinnen), ze vliegen nog( nu 08.50) maar er zit niet veel gang in, ze blijven bij het hok, meestal niet een goed teken.

De jonge duiven werden verduisterd van 18.00 uur tot 08.00 uur. Sinds vandaag gaan de kleppen er wel voor om 18.00 uur maar er weer voor weg om 23.30 uur. De ochtend is dan reeds normaal voor ze, ze kunnen met de zon opstaan. Dit doe ik tot 15 juni, daarna pak ik de verduistering weg.

De schilders zijn vandaag begonnen, grote stellingen staan tegen ons huis aan, hopenlijk zijn de duiven er niet te bang voor.

_________________________

Net kwam de E-mail van de Compuclub al weer. Afgelopen zaterdag was het niet best, maar ach alle weken ervoor waren prima.

De lijst met prijs percentage is nu:

3 duiven hebben nog 100% met 8x prijs op 8 x mee

6 duiven hebben 87,5% prijs met 7x prijs op 8 x mee

1 duif heeft 85,71% prijs , deze heeft 6 x prijs op 7 x mee

3 duiven hebben 75% prijs met 6 x prijs op 8 x mee

1 duif heeft 71,43% prijs met 5 x prijs op 7 x mee

3 duiven hebben 62,50% prijs met 5 x prijs op 8 x mee

4 duiven hebben 57,14% prijs met 4 x prijs op 7 x mee

8 duiven hebben 50% prijs met 4 x prijs op 8 x mee

Dit alles in de club, in het ACG ligt het gemiddelde iets hoger.

__________________________________________________________

Net de jonge duiven even weggehad voor een lapvluchtje van zo'n 4 km. Er waren bij het inmanden nog 81 stuks, er zijn 82 duiven mee geweest, ons Goed Vaaltje van 13,5 jaar oud gaat altijd met de jongen mee. Ik was iets eerder thuis, maar dat is normaal.

 

Terug