Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 3E JUNI
3-6-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

Gisteren zijn de duiven door omstandigheden later naar buiten geweest dan normaal. De duivinnen hebben gevlogen van 17.15 uur tot 18.30 uur en de doffers van 18.30 tot 19.45.

De jonge duiven worden nog verduisterd maar niet meer de volle tijd, de platen gaan er om 18.00 voor en worden om 23.30 weer verwijderd. De ochtendzon kan dan gewoon op de hokken komen. Dit houden we vol tot 15 Juni, daarna worden de platen in zijn geheel niet meer geplaatst. Vanaf 15 Juni gaan we ook met het voerschema beginnen. Beyers Elite Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute...het is een hele mond vol voor "het Beute Systeem" . Voor mensen die nog niet weten welke zakken voer dit zijn: Het zijn de rode zakken van 20 kg van de firma Beyers met Enzymen over het voer geplakt. Enzymen helpen bij de vertering en dus opname van de energie. Je krijgt dus meer energie uit iedere korrel voer en minder mest omdat er meer achterblijft in het lichaam.

De duivinnen zitten er weer in maar 3 ontbraken op appèl waaronder Missouri's Girl, de doffers los gedaan, nu zijn het net vlinders( 09.15 uur) want er zitten 3 duivinnen tussen....hahahah

______________________________________________

Pas op met het Vochtgehalte op uw hok..het kan zijn dat het al enige dagen onder de 40% staat, misschien niet onverstandig om een bakje water in een lage broedbak te zetten.

______________________________________________

Morgen inzetten voor Arras van 368 km, ik hoop op kopwind maar zal wel een zuidoostenwindje worden, duiven met kopproblemen krijgen het moeilijk. Alle 47 duiven gaan mee.

Terug