Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 8E JUNI
8-6-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het is weer dinsdag, de duivinnen trainden goed vanmorgen van 07.50 tot 09.15, hierna heb ik ze binnen moeten roepen. De schilders begonnen met de achterzijde van het huis( aan de zijde van het hok) en op zo''n grote steiger is altijd wat vreemd voor ze.

Ze twijfelden toch even 5 minuten bij binnenkomst, nu gaan ze vanmiddag pas los wanneer de schilders weg zijn( 16.15 +/-), ik hoor vaak, het maakt niet uit, de duiven zijn er niet bang voor, maar het gaat hier om die 1 % dat het wel uit zou maken, en als ik zaterdah zit te wachten op de eerste duif moet er niets fout gegaan zijn, tot achter de comma perfect.

De Doffers zijn er nu uit, de jongen zitten in de mand, het zijn er 79 dus 2 zijn weg van de vorige training( of roofvogels), 1 duif mis ik op het oog dat was een vale doffer( niet erg, was domme duif), de 2e die er niet is lijkt me opgevreten.

Gisteren gestopt met verduisteren, ik was al terug gegaan naar de halve tijd, maar sinds gister helemaal gestopt. Nu krijg ik coli volgens de kenners...we zullen zien.

De vlieghokken zijn gisteravond weer superschoon gemaakt door Daniel( 1 van onze 3 jeugdige hokverzorgers), vrijdag na het inmanden doet hij het opnieuw en dan weer samen met Ydo en Elco Homma. Dus 2 x per week word hier schoongemaakt. Op de vloer en in de bakken ligt een laagje zilverzand met een paar handen kattebakkorrels( al 40 jaar)

_______________________________

De jongen zijn er allemaal weer zo te zien, ben op de zelfde plaats geweest, dus maar een paar km. De lucht zat helemaal dicht onderweg, ik vertrouwde het niet, de jonge duiven zijn je toekomst!

_______________________________

Ik kreeg net een mailtje van een ongeruste duivencoach, hij had zijn jongen geent tegen pokken ( begin Mei) maar nu toch enkele duiven met een zichtbare pok. Hij had met de heer van Wanrooij gesproken(Belgica de Weerd) en hij gaf te kennen; "er glippen er altijd enkele tussen door" ook bij oude duiven soms nog na 5 a 6 weken. Zolang ze goed vliegen kun je zelfs gewoon doorgaan met opleren, maar even oppassen, de duiven geven het zelf wel aan. Ik vind wel dat duiven met ent-verschijnsel niet mogen worden gemand.( gjb)

Terug