Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 9 juni 2010

9-6-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De duivinnen hebben weer lekker gevlogen vanmorgen van 07.50 tot 09.00 uur, vanavond mogen ze weer zo lang als ze willen, omdat de schilders buiten bezig zijn moet ik de tijdsduur wat aanpassen, gisteren twijfelden ze nog met binnenvallen maar nu kwamen ze in twee groepen toch vrij snel naar beneden. Vandaag is het dus 1 dag voor inmanden( morgen voor Troyes) en vandaag moet er gegeten worden. Eerst nu de gewone maaltijd( waar ze weer vol op doken), rond 12.00 krijgen ze een mengeling van Kaas pinda's en Herstel-Power. Rond 14.00 uur nog wat omega korrels en hennep, vanavond na de training hun gewone portie energie voer en rond 19.30 nog wat pinda's. Morgen mogen ze de gehele dag eten wat ze willen aan vet voer( geen mais en erwten).

______________________________________

Hoe maak ik de mengeling kaas/pinda's ook al weer?  Ik neem voor ongeveer 50 duiven een halve bus pinda's en maal dit ik de keukenmachine samen met een blok kaas van 5 x 5 x 5 cm, deze mengeling gaat 10 seconden in de magnetron 800watt, hierna is de kaas iets plakkerig, een volle eetlepel Herstel power er op( let op 96%!!), en dan nogmaals door de keukenmachine. Dit krijgen ze dan dinsdag en woensdag.

______________________________________

Zoals het nu lijkt gaan er een 20 duiven voor de punten mee, de rest op trainingsduif.....hahahaha Nee natuurlijk niet, daar heb ik zo enorm de pest aan, dat is slecht voor de duivensport. Afgelopen week Arras ook weer bij ons in de club meer dan 100 trainingsduiven vooral van die fondmannen, de jeugdleden hadden normaal dus 25 prijzen extra kans om in de uitslag te komen. Natuurlijk ook de snelle mannen, natuurlijk dat ontken ik ook niet, maar naast de paar prijsjes voor de jeugd dan( of de minder presterende speler) waren er dan nog enkele over voor de snelle mannen. het verschil in kosten is minimaal, en als die mannen dan echt niet willen, betalen wij in onze club het verschil wel(als het ze daar om gaat). Maar in mijn club ben ik de enige die tegen trainingsduiven is, mijn mede strijder deed vorige week ook opeens trainingsduiven mee... dus vrijdag(Vitesse) doe ik misschien ook maar 10 mee ipv 25( inc. fondduiven) hahaha

_______________________________________

Goedendag, terug van Nanne Wolff, ik moest er om 11.00 zijn maar het was zo ongelofelijk druk, ik was pas om 11.40 aan de beurt.

Ik had 4 duivinnen mee 585, 709,016 en 368 en wat mest van de doffers. Ik had expres deze 4 duivinnen meegenomen, twee misten afgelopen week( zijn goede duiven), 1 is een fondduif die steeds prijs pakt maar geen kop en 1 duivin heeft maar 3 prijzen op 9 x mee. Bij geen van de duiven werd iets gevonden, geen orni, geel, coccidiose en of wormen. Ook in de mest zat niets. Maar Nanne vond de 585 niet helemaal strak( ( 7 op 9 maar 2 x mis op Arras), hij vond niets maar echt super was ze ook niet. Ik vertelde dat alleen superstrakken mee gaan op de fond, goed plan!.

Ik moest even afwachten hoe het zaterdag ging, bij slecht verloop twee dagen S.A. Mix.

Terug