Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 15 juni 2010

15-6-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen en andere lezers...hihihihihi,

De jongen net weer weg gehad, gisteren aan onze zijde van de A32 nu aan de andere zijde van de A32(bij de Witte Paarden), voor niet buurtgenoten: Witte Paarden is een plaatsje tussen Tuk en Willemsoord, dus bij Steenwijk. Vanmorgen met tellen kwam ik op 76 stuks. Gistermorgen had ik er 79. 1 duif is doorgegeven( zie Guus Geluk) bij Ale Terluin uit Tuk. Ik doe steeds het oude Vaaltje mee in de mand( ze is van 1997), maar dit heeft eigenlijk geen zin, ze is elke keer thuis voor dat ik de dam op rij, ze laat de groep het zelf uitzoeken..

De Oude duiven er gisteravond uitgehad voor het eerst weer sinds de vlucht van zondag ( 1,2,3, etc op 529 km vanuit Troyes), ze wilden maar 20 minuten vliegen gisteravond, de doffers iets langer 25 minuten hahaha. Ook vanmorgen wilden ze nog niet erg, na 45 minuten incl een keer opjagen vonden ze het genoeg. Na de ochtend maaltijd hebben ze wat Versele Laga Energie korrels gehad en wat Omega 3,6,9 korrels van Cèdè ( via uw Beyers handelaar). En nu net om 11.20 uur hebben ze gemalen Pinda's/Kaas en Herstel-Power smurrie gehad. Normaal doen we dit niet bij Midfondvluchten maar aangezien we twee nachten mand hebben deze week doen we het gelijk aan het systeem eendaagse fond.

Morgen of donderdag gaan de oude duiven even een 25 km gelapt worden( Afslag Zwolle Noord/Ommen), dit om het "klote gevoel" van zaterdag uit de kop te halen. Als ik ze morgen weg breng gaan de geslachten gescheiden los, doe ik het donderdag dan om 13.00 en mogen ze samen los en thuiskomen en staan de bakken open( ze moeten donderdag in de mand)

Later..

Terug