Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 18E JUNI 2010
18-6-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De africhting voor morgen met de jonge duiven is afgelast. Ik wilde toch niet meedoen, dus dat is geen probleem, maar de ouden die thuis gebleven zijn had ik wel een training van 80 km gespeeld.

Gisteren 20 duiven in de mand gedaan voor Morlincourt, het is een NPO vlucht volgens Teletekst, Morlincourt is zo'n 426 km voor ons. De weer voorspelling echter is heel slecht, persoonlijk zou ik als niet naar zo'n ver station rijden. Ik zou de gok niet nemen, laat ze staan op zo'n 200 km en hoop op redelijk weer na de middag in Nederland. De duiven bij ons( afdeling Friesland zuid), hebben zaterdag een klote vlucht gehad met veel verliezen en de dagfondduiven zijn pas op zondag gelost, nu is er weer een kans dat het pas zondag of maandag gaat worden( op 425 km altans), en donderdag moeten ze weer in de mand voor de eendaagse fond.... Dus nu een beslissing nemen ten gunste van de duiven was beter geweest... Maar ja, wat zeuren we toch....misschien is het morgen wel prachtig weer en....we hebben ze zelf in de mand gestopt, de afdelingbesturen niet... we zijn eigen baas op het hok.

gisteren de jonge duiven allemaal een naam gegeven, het waren er nog 78 stuks( dus toch weer 1 extra haha). Dit jaar was de D aan de beurt, dus internet maar weer op ( www.behindthename.com) en leuke engelstalige jongens en meiden namen uitgezocht.  De duiven van Eijerkamp & znn heb ik naast hun eigen naam ook de naam van een bekende stamvader er bij aangeplakt, zo heb ik nu Danielle Eto 'o en Daquan Kain maar ook Dahlia Chè en Darrel Rossi. Van de Eijerkampen zijn er nog 9 van de 14 en van de Jouke Rottinè duiven zijn er nog 6 van de 10. Dus tussen de 78 duiven zitten dus 15 "vreemden"  In de Rottinè duiven vinden we TJ & A Bosma, Gebr. Atema en Steven van Breemen.

Net voor u gelezen in het spoor der kampioenen nummer 21 op bladzijde 13 en 14.:

Voor de duivenliefhebber betekend "fond"zoiets als 'moeilijk' 'ver' 'zwaar'.Daarbij hoort inspanning. De gemiddelde kortste afstand voor de afdelingen bedroeg dit weekend 505 km, erger, in de afdeling 10 en 11 hoefde de helft van de duiven niet eens 500 km te vliegen. met deze wind waren de duiven met amper 5 uren "vliegen"(?) bij "moeders" thuis.Kortom, slappe dagfond, niet eens stevige midfond. Met weemoed praat men hier over vroeger.

Maar u weet het, afdeling Friesland( altans het bestuur) wil geen "afstand" , wanneer gaan we er eens over praten? Vragen wat de leden ( die eendaagse fond spelen)  willen?.

p.s. het bovengenoemde stukje is van de heer A. Coolen

Terug