Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 19 juni 2010

19-6-2010

Goedenmorgen Vrienden en Vriendinnen,

Ik heb vanmorgen om 09.00 de jongen maar lekker naar buiten gedaan, het is hier mooi blauw met zo nu en dan een hollands bui-tje. Er zijn er nog steeds 78 stuks. Altans 1 gaat er straks uit, dus dan gaan we naar 77 hahaha. Deze duif de 023 heeft ergens tegen aangezeten, hij vliegt niet meer met de koppel mee. De anderen zouden dus naast hem kunnen gaan zitten, en dat willen we niet dus de storende factor pak je er dan uit. Er zijn liefhebbers( de meesten), die dan denken het komt wel weer goed, laten hem tussen de koppel zitten, de koppel past zich aan( soms) aan die ene duif en weg is het vliegritme. Dus al heeft u 10 storende factoren tussen de jongen zitten..wegpakken, de massa mag er niet onder lijden...de kans dat net die ene een topper is...bijna nihiel.

De Jonge duiven hebben drie dagen S.A mix van Nanne Wolff gehad, dit is een ontsmettingmix hoofzakelijk tegen luchtwegproblemen. Niet dat mijn jonge duiven ergens zichtbaar problemen mee hebben, maar de vluchten staan voor de deur, en ik waag het niet om jonge duiven te spelen met luchtwegproblemen, dit is spelen met vuur. De orrientatie is veel en veel minder dan, dus verspelen we meer jongen. Nee, ik gebruik op dit ogenblik bij de ouden nog steeds niets, maar de jongen zijn kinderen en kinderen zijn de toekomst en die wil ik niet kwijt. Vanavond worden de jonge duiven ook uitgerookt met Koudijs Droogontsmetter.  TIP: Zorg dat het blokje eerst goed brand voor u hem uitblaast, er zijn vaak problemen met niet geheel goede werking van de blokjes omdat ze niet goed na-smeulen. En TIP 2 doe het in een blik! niet op een schoteltje of in een piksteenpotje, die springen kapot en dan heeft u een brandplek op de vloer...of erger.

De oude duiven( 20 stuks)  zitten in Morlincourt, ze zijn nog niet los, ik hoop dat ze 200 km terugrijden en dan lossen tijdens het voetbal. Als we uitstellen tot morgen hebben we weer geen vlucht( in Friesland spelen we niet op zondag) het is 2010 !!! en dan niet laten tellen op zondag....vreemd

_______________________________________

Voetbal gekeken, waardeloze wedstrijd. Geen vuur in die mannen. Het zijn net postduiven van de C-Ploeg hahaha. Vandaag Visite gehad van combinatie Korf-Wakker van Urk, ze waren even in Hoogersmilde geweest bij Richard van der Horst, en kwamen toen even bij ons aan. De jonge duiven die nog bij de kwekers zaten weggepakt en tegen luis behandeld

_______________________________________

Ik kreeg net een mailtje van iemand die graag wilde dat de duiven maandag gelost werden ipv zondag... Hij werkt niet waarschijnlijk. Ik moet gewoon naar mijn baas.

Terug