Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 23E JUNI
23-6-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

de oude duiven wilden gisteravond en vanmorgen gelukkig weer super trainen, ik zag het niet zo zitten voor deze week. Maandag trainden ze slecht, maar ja, dat weet je van te voren, ze zaten zondag nog in de mand. Maar gelukkig zijn ze weer "los" . Vanmorgen lag het eerste ei bij de duivinnen, welke dit heeft gedaan weet je natuurlijk niet, maar het zal wel een "thuisblijver" zijn. De duivinnen die nu twee weken op zondag los kwamen leggen geen eitjes!.

Vanmorgen de jongen naar Staphorst gebracht, het waren er 74 stuks( gister nog 78), dus 4 zijn achter gebleven waarvan 1 de zelfde weer ( 054 Guus Geluk), die is net gemeld door Peter Onrust uit Steenwijk. Deze 054 gaat niet meer mee, misschien op de natour eerst maar even "thuis voelen" op het hok.

Vandaag komen de jongen heel traag, het is warm, zeer helder weer( geen wolkje aan de lucht) en dan weet je het van te voren. Nu 13.15 uur zijn er zo'n 50 terug( de eerste om 11.25 uur). Morgen ga ik ze in de hand beoordelen, dan vallen er nog enkele slachtoffers waarschijnlijk. Duiven die met deze training ( vlieg-uren) nog steeds een matige bouw hebben gaan er uit. Die kunnen prima prijs spelen op de Vitesse maar op de dagfond volgend jaar doen ze het toch niet. Dus morgen maar eens door de hand en "voelen" , "knijpen" , "kneden" en "kijken"

________________________

Net de uitslagen via Compuclub weer binnen

twee duiven hebben nu ( in het ACG) 11 prijzen op 11 x zetten, dit zijn Abrose 594 en Missouri's Girl 338.

drie duiven hebben nu 10 prijzen op 11 x zetten, dit zijn Calla, Breanna en Barbie

vier duiven hebben nu 9 prijzen op 11 x zetten, dit zijn Babette, Ace 98, Arlen en Cadi

n duif heeft 8 prijzen op 10 x zetten, dit is Belle

n duif heeft 8 prijzen op 11 x zetten, dit is Cassie

en twee duiven hebben 7 prijzen op 10 x zetten, dit zijn Aureole en Adelina.

Als ik nu reken vanaf "zwarte Zaterdag 8 Mei" , daarna hebben 5 duiven nog 100%, dit zijn Calla met gemiddelde punten van 964,58. Aureole met 940,26 punten gemiddeld, Missouri's Girl met 922,08 gemiddeld, Breanna met 881,02 punten gemiddeld en Ambrose met 821,83 gemiddeld.

Dit Compustam programma is een grote hulp bij het uitzoeken van "welke duiven gaan mee"

voor as zaterdag heb ik dus  5 duiven die nog niet gemist hebben na 8 Mei, maar ook als je de afstand van 350 km en verder ingeeft krijg je veel informatie. Op deze afstanden heb ik nog 8 duiven die nog niet gemist hebben dus 100%, maar ook nog 4 met 80% en 4 met 75% prijs. Dus uit deze gegevens haal je de informatie voor as zaterdag

ER GAAN 20 MEE

later

Terug