Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 29E JUNI
29-6-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

Zet het bad vandaag of morgen even in het hok , de luchtvochtigheid op de hokken kan aardig laag worden, en dit gaat ten koste van de form op uw duiven. Door het bad in het hok te zetten, brengt u het vocht tijdelijk terug !, dat het een natte zooi gaat worden: no problemmo, trekt zo weg.

Gisteravond vlogen de duivinnen weer goed, Klaasje vertelde dat ze na 45 minuten terug boven het hok waren( dus 45 minuten uit zicht), na 60 minuten heeft ze de duivinnen weer binnengehaald. De doffers vlogen ook een uur maar met twee x tussenpauze op het hok van enkelen( dat zullen de duiven zonder chip wel zijn geweest hahaha). Vanmorgen het wekkertje gezet om 06.00 uur, maar ze konden niet los, het zat dicht van de mist. Dus om 07.50 uur was het schoon genoeg in de lucht en mochten ze naar buiten. Bij de doffers de twee "slecht-trainers" even opgesloten, dan kan de rest straks voluit gaan. Vandaag begin ik weer met opvoeren naar de donderdag, straks na de training eerst gewoon voer en rond 11.00 uur een halve bus hennep( voor ongeveer 50 duiven).

________________

Zo de jongen waren eerder thuis dan ik( of zeg je dan mij? haha), ik heb vanmorgen 60 jongen naar Blokzijl gebracht, dit zal zo'n 20 km zijn denk ik. Waarom 60? Ik heb er nog 67 stuks. Ik ben beginnen op te leren met 78, na Wanneperveen waren er nog 74. Toen 74 gebracht naar staphorst, dit ging niet best. 7 duiven er uit gepakt omdat ze me niet aan stonden, dus toen waren we op 67 stuks. De 7 die nu thuis bleven zijn of gehaald of kwamen pas vrijdag of zaterdag thuis. Als het zaterdag doorgaat met de vlucht( met de jonge duiven), dan pak ik een rond getal, ergens tussen 30,40,50 of 60. Oneven getallen speel ik in principe niet met de jonge duiven hahaha. Maar waarschijnlijk speel ik zaterdag( zo ik er nu over denk) 40 stuks, ik ga lekker tussen de jongen zitten vanaf 13.30 uur op vrijdag en pak de 40 die graag mee willen. Die 7 laatkomers cq ophalers speel ik niet, die kunnen volgende week zelf een keer naar Amersfoort op woensdag/donderdag

_______________________________

De duivinnen moesten even wachten vandaag, om 16.00 uur hadden we een dikke regenbui. Om 16.10 uur konden en wilden ze er uit, ze vlogen goed tot 17.30 uur. Aan de waterbak kon je zien dat het warm was vandaag, 24 duivinnen en de waterbak van 2 liter( 1,8) was leeg, er zat vandaag een kleurtje aan het water; Vitaminen van Dokter Nanne Wolff( ze vonden het dus lekker hahaha)

later

Terug