Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 1E JULI
1-7-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Wat me vanmorgen is overkomen.......nog nooit gebeurt! Ik laat om 07.00 uur de duivinnen los, een uurtje eerder dan normaal omdat het zo warm gaat worden.. Ik ga nog even op de bank liggen....om 08.00 uur gaat Klaasje naar de sportschool met de woorden; wakker worden, het is 08.00 uur de duivinnen vliegen een uur... Ik draai me om en slaap verder...om 09.05 schrik ik wakker... ren naar buiten...Zie ik de duivinnen nog heel hoog knalhard vliegen... 2 uur en 5 minuten dus. Ik snel de vlag naar beneden, klep open,  voer gepakt, waterbak vol schoon water, kom terug ( 30 seconden), zitten de dames al binnen...dus vanuit hoog in de lucht binnen 30 seconden in het hok, maar wel 2 uur gevlogen. Toen naar de doffers( die dus twee uur in het duiviinenhok zaten), klep open, ze braken de tent af om buiten te komen, met zijn 24-en in n slag door de klep naar buiten....Kijken hoelang die nu willen vliegen....( zonder dat ik in slaap val) haha

De doffers heb ik na 70 minuten binnengehaald, we kregen bezoek ( de heren v.Loo, Pasman en Wolf), dus daar moet je wel even de tijd voor nemen haha. Wim Pasman kwam weer 2 jongen brengen uit de Sangers doffer x dochter Missouri's Girl, ze gingen weer terug naar huis met jong uit Prange 1530 x dochter missouri's girl.

De jongen hebben gevlogen 10.20 tot 11.20 uur, heel goed vlogen ze niet, te warm en ze zitten op nest, dan trainen ze toch minder.

De duivinnen om 14.00 lekker in de voliere gedaan, badje er in en hup: zwemmen/verkoeling. Vanavond mogen ze nog even buiten( waarschijnlijk water later) en morgen in de mand voor menen.

_________________________________________

                                                                                                                                                    Het is nu 18.15 uur...de duivinnen hebben in dit bloedhete weer 1,5 uur gevlogen, niet normaal, ik lig op de bank, totaal niet in staat iets te doen, Klaasje ligt al vanaf 14.00 uur buiten te zonnen en die gekke duivinnen vlogen van 16.30 tot 18.00 uur. De doffers heb ik er net uit gedaan( 18.05 uur), kijken hoe die willen vliegen..ps er staan vanavond geen vlag, geheel vrijwillig.

_________________________________________

De jongen gevoerd, zien er gezond uit. Alle tabakstelen die ik er heen breng, zijn na een uur verwerkt tot grote nesten. De speeltuin( aangebouwde voliere met pannendak, alleen voorzijde open), staat vol met bakjes om te nestelen. Hier komen met 1/2 weken ook nog doosjes bij. Ik speel graag op een nestje( de tijd voor weduwschap ontbreekt hier).

later

Terug