Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 13 juli 2010

13-7-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Het is weer dinsdag, dinsdag de 13e...zou dat ook ongeluk brengen? haha We hebben vrijdag de 13e maar misschien is dinsdag nog erger hahaha. De duivinnen er vanmorgen om 07.30 uit gedaan, ze hadden niet heel veel zin, na 30 minuten vielen ze op het dak, even een keer laten schrikken, toen vlogen ze tot 09.00 uur. Nu de doffers er uit.

De lucht begint wat te breken, dus zo maar even de jongen in de mand. 1 jong kan niet mee, die kwam vanmorgen terug...dus waar die het nachtje heeft doorgebracht? hahaha Ik zal ze gelijk weer even tellen, ik denk dat er 64 zijn, wat denkt U? De koppel kwam gister niet helemaal tegelijk bleek later, na de middag kwamen er nog enkele stuk voor stuk..Die waren op de koffie geweest bij Wilco Wiggeman in Scheerwolde ( combinatie Spin-Wiggeman), ze kregen geen gebakje dus kwamen snel terug...

Vanavond gaan de 4 overgebleven overnachtduiven mee naar Bordeaux ( 1015 km), over het gehele jaar ben ik 5 duiven verspeeld, 1 eigen en 4!! overnachtduiven( van de 8), wel eens een duifje een dag of een week achter, maar ze kwamen allemaal terug( - 1 dus van 8 Mei), van de 8 overnachtduiven ben ik er 4 kwijt. Vorige week nog 1 van Menen( 308 km). De overgebleven 2 koppels 003,006,016 en 011 gaan vanavond dus op Bordeaux. Ik wilde ze op Bergerac spelen, en voor die tijd nog een paar keer mee geven met de jonge duivenvluchten..maar door de 2 weken uitstel is er geen mogelijkheid meer. Dus nu maar mee op deze vlucht. Ze zijn goed vol, hebben alles gehad wat mijn eigen duiven ook krijgen dus kans hebben ze. Ik denk dat ze er eind van het jaar uit gaan( ben geen overnacht-man)..maar als er nu 1 vroeg vliegt zaterdag..mag hij blijven... Maar omdat ik zelf werken moeten en Klaasje op de markt staat met hobby-spullen kan niemand van ons naar het clubgebouw... maar Albert Jan de Jong de NPO voorzitter komt ze persoonlijk halen, dus die zijn wel in goede handen.

________________________

De jongen weer naar het "surfstrandje" gehad bij Vollenhove, 64 stuks, gelukkig ook 64 weer thuis. Klaasje had ze al binnen toen ik thuis kwam. Er even een kwartiertje op mijn gemak bij gezeten, de twee dochters van Michigan x Amabel zijn heel erg mak, 434,435 , ze komen zo op schoot zitten. De afdelingsmand zit al onder de stront van binnen en buiten, maar dat is goed, dan zijn ze er niet meer bang voor. De meeste jongen drinken nu uit de blauwe bakken ipv uit de drinkbak, ze denken dat het lekkerder is hahaha.

later

Terug