Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 15E JULI
15-7-2010

Goedendag vrienden, vriendinnen en andere lezers...( die dit dagboek nooit lezen )

Vanmorgen de jonge duiven weer naar Vollenhove gebracht, los gelaten om 10.52 uur, thuis om 11.10 uur...record hahaha met windkracht 6/7 op de poepert hahaha.

Gisteren nog 11 schitterende jongen mogen ontvangen van Hans Eijerkamp & Zonen, Richard vd Horst en Elco Homma waren de gehele dag bij Eijerkamp en namen deze jongen voor mij mee. Ik heb ze niet echt goed bekeken, een gouden ring om en hup tussen de kwekers in de mega grote voliere. Eind van het jaar bekijk ik ze en beoordeel of veroordeel ik ze. De besten gaan op de kweek. Ik heb nu wel een 30/35 tal jonge duiven in de voliere lopen, uitgezocht uit speciale koppels of nieuwe aankoop. Maar hier worden misschien maar 5 van gebruikt volgend jaar, alleen de 8-tjes en 9-minnen mogen blijven.

De jongen krijgen vandaag dubbel voer, ik wil dat als ze zaterdag los gaan een extra brandstof tank hebben, dat ze dan niet vallen neem ik op de koop toe( maar ze komen wel thuis)

Morgen gaan we rond 05.30 uur weer naar Belgie voor een lapvlucht voor de oude duiven van 180/200 km. Dan zijn we voor 13.00 uur weer thuis en hebben we nog tijd genoeg voor de jonge duiven( inmanden vanaf 16.30 uur in de club)

EIND VAN HET SEIZOEN: LET OP: TAARTVLUCHTEN INMANDEN BIJ p.v. de VREDESDUIF te NOORDWOLDE

later meer

Terug