Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 19E JULI
19-7-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De duivinnen zijn er om 08.00 uit gegaan en waren het na een uurtje wel zat, ze vlogen nog toen ik ze riep maar niet van harte, ze waren binnengeweest vanaf vrijdagmiddag( training Belgie 200 km) en een beetje karig gehouden. Vanaf nu krijgen ze weer alles wat ze lekker vinden, ik hoop dat ze zich kunnen opladen voor Blois 680 km van AS Zaterdag. Ze zijn supergezond, dat konden we ook zien aan de 5 overnachtduiven gister, 3 prijzen in het NIC en voor 14.00 uur alles terug op een afstand van 1013 km en vergeet niet , het waren 4 jaarlingen zonder overnacht ervaring, en als ze dan zo komen zijn ze gezond.Gisteren mochten de 2 overnachtkoppels niet samen omdat dat misschien de anderen stress gaven, nu vanmorgen toen de duivinnen buiten waren mochten de 2 twee fondkoppels even een uurtje samen.

Mij werd via mail gevraagd naar het recept van de Beute-Smurrie, Nanne Wolff had het ook gemaakt, maar per ongeluk iets verkeerd geschreven over de magnetron tijd. Hier nog even de goede:

Voor ongeveer 40 duiven, een half blik light-skin pinda's malen in de keukenmachine met een blok kaas( 48+) van 5 x 5 x 5 cm, wanneer dit gemalen is even 10 seconden in de magnetron, de kaas word dan iets zacht.Een volle eetlepel Herstel-Power 96% over deze smurrie en een afgestreken eetlepel Beute-Sport, even mengen en dan nogmaals in de keukenmachine, dan mengt de iets zachte kaas goed met de poeder van de Herstel-Power en de Beute Sport. Deze Beute-Smurrie kunt u op dinsdag en woensdag geven tussen de middag of op de avond na het 8 uur journaal. De duiven die mee gaan op de dag en of overnachtfond kunt u dan woensdag en eventueel donderdag nog extra een Herstel-Power capsule geven.

Wij geven de Beute Smurrie gewoon in de voerbak, Wout Spierings geeft het op een theedoek op de grond, dus kijk maar even. Wanneer u het in de voerbak doet, goed schoonmaken om schimmel te voorkomen! U kunt het ook alleen aan de fondploeg geven in aparte bakjes, maar pas op, de andere duiven ruiken het en worden stapelgek, dus ik geef ze het allemaal maar

later

Terug