Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DAGBOEK (4)
16-7-2010

Op donderdag 8 juli is het weer heel warm vandaag, veel te warm voor de jonge duiven, gisteren weer heel veel jongen kwijt bij diverse liefhebbers. Hokken zijn leeg! Gisteravond hebben de duivinnen ongelofelijk gevlogen, van 15.30 uur tot 17.10 uur, de doffers waren het na een uurtje zat en gingen als vlinders door de lucht later. Vanmorgen heb ik de duivinnen na 45 minuten weer naar binnen gehaald, de doffers hebben ook 45 minuten gevlogen plus 15 minuten speelkwartier met open klep. Ze hebben schoon water(de laatste 3 dagen Prange Suppe). De jonge duiven hebben ook 45 minuten gevlogen en later een uurtje rond gelopen op het plein. (ik er tussen, liggend op de grond met een bus pinda's, heerlijke ontspanning). Na veel hoofdpijnscheuten ben ik er uit, welke duiven mee gaan naar Sens (556 km)!
1e 06-1762338 Missouriís Girl, 2e 07-1187782 Aureole, 3e 09-5919375 Calla, 4e 07-4289594 Ambrose, 5e 07-1187774 Arlen, 6e 08-2027716 Belle, 7e 07-4289598 Ace 98, 8e 07-1187765 Anthony, 9e 08-2027748 Breanna, 10e 08-1100182 Babette. Chateaudun is Sens geworden, dus 75 km korter 556 ipv 631

Vrijdag 9 juli
  
Van mij persoonlijk had de eendaagse fond niet korter gehoeven, het is bloedheet, met 2 nachten mand... klopt precies, maar had er dan 1 nacht van gemaakt, net als vorige week, 75 km korter heeft weinig zin. Met het aflassen van de jonge duiven ben ik het eens, jonge onervaren duiven zouden slecht terug gekomen zijn indien gelost. We zitten op dit ogenblik met een hittegolf en dat is voor duiven niet fijn, zeker niet voor jonge duiven.
Er zijn natuurlijk mensen die staan te springen op met de jongen te beginnen, natuurlijk, daar hoor ik ook bij. Maar voor de dieren, de pers en onze toekomst is het beter dat we NIET spelen met de jongen morgen. En natuurlijk kan het morgen bij die enkele afdeling die speelt goed gaan, dan zeggen we met zijn allen: HADDEN WE MAAR GESPEELD, maar nemen we die gok? Ik wacht liever een weekje of nog een weekje extra en heb eind van het jaar mijn duifjes nog in het hok.
Dus wederom respect voor de afdelingen die met duiven bezig zijn, er over nadenken en samen met het NPO bestuur en de WOWD de goede keuze maakten.

Zaterdag 10 juli

Het is warm, veel te warm voor de mens en misschien ook voor de duiven, we zullen het zien vandaag. Ik denk dat het met de ouden wel mee gaat vallen, ze zijn mooi vroeg gelost om 06.30 uur dus de eerste uurtjes is het zeker te doen voor ze. Maar de terugreis is ook niet belangrijkste, het gaat om de heenreis, krijgen ze voldoende zuurstof, water, is het niet te heeft in dat blik van een vrachtwagen?, als er al duiven het moeilijk krijgen zou het wel eens door de heenreis kunnen komen. 10 duiven van ons zijn vanmorgen gelost tussen de Sens vliegers van Afdeling 10 & 11 om 6.30 uur. Op dit ogenblik zijn Elco, Daniel en Ydo de hokken aan het schoonmaken. Alles word gedaan, zelfs voor voer en water of het ringen van de duiven hoef ik niet te zorgen, deze mannen regelen alles. Bedankt Team Beute. Waarom doe ik het zelf niet? Door mij longproblemen kan ik niet meer volop schoonmaken, zo nu en dan een hokje kan, maar 34 meter is me teveel, maar dat is maar 1 reden natuurlijk. De jongens willen graag wat bij verdienen en ook nog wat leren tegelijkertijd.

Bij de jonge duiven heb ik een afdelingsmand in het hok geplaatst met ribkarton (net als in het eggie), deze mand staat zo tegen de wand dat duiven er in moeten om water te drinken, het is weer een klein gedeelte van de cirkel-der-prestaties. Gistermorgen was het weer gezellig druk, liefhebbers uit Brabant, Rijssen, Wezep, Steenwijk, zwaagwesteinde, Dokkum het was dus weer heel gezellig. Vandaag komt de Duitser uit Zwolle (Dietrich van Riel met zijn vrouwtje Yvonne) kijken naar de aankomst van Sens.
14.34.49 / 14.34.51 uur onze 1e 2 duiven vandaag, het ging super traag bij ons. De 1e en 2e zijn ook 1 en 2 in de club en zo'n beetje 4e,5e in het ACG, hopelijk genoeg voor het keizergeneraal. Onze 1e duif was de 1e getekende missourri's Girl, ze pakt haar 9e eerste prijs!, ze stond tot vandaag 1e Asduif van de Afdeling Friesland...en ja het is dezelfde duif als vorig jaar de Beste Eendaagse Fondduif van Europa!. Onze 2e Duif was Breanna, die dit jaar al 2 x 1e speelde maar ook 5e npo Signy Signetz. Vorige week was ze nog bij de 1e 10 in het ACG, nu wederom. Onze 3e was Ambrose 594 die ook al 13 op 13x zetten had !!in 2010. Onze 4e Was Arlen, 5e was Ace 98, 6e Babette, 7e Calla, 8e Aureole, 9e Belle en laatste dus Anthony

Richard van der Horst pakt een steenvroege (rond de 9e NPO afdeling 10) met een Beute x Peiren duif. Van harte gefeliciteerd. (de Beute duif is uit Lichte Kaasbek x Superstar 032). Dietrich van Riel wilde graag wat van Missourri's Girl, maar omdat ze geen eitjes legt op dit ogenblik, wilde hij graag uit de dochter van haar x de 2e Beste Asduif van Duitsland de 1530 van Gunter Prange en hij wilde graag uit de 567 kweker x Heartbeat. Yvonne even lief aangekeken of hij ze mocht kopen... en dat mocht! hahaha
Ik wil graag Anton Hassing uit Steggerda even feliciteren met het 6e kampioenschap Midfond van de Afdeling en dat voor een beginner!! super knap. En Natuurlijk onze eigen Wim van Dijk met zijn kampioenschap Midfond en mooie plaats bij de Keizergeneraal.

Zondag 11 juli
  
Gisteren speelde onze Missouri's girl haar 9e eerste prijs, ongelofelijk wat deze duivin kan, ze heeft dit jaar nog niet gemist, 2 seconden later was Breanna ook al weer ter plaatse, in het ACG zijn ze goed voor plaats 5 en 6, hopenlijk is de 5e stek goed genoeg voor haar Asduifkampioenschap van de afdeling, en hopelijk voor het keizer generaal oud van de afdeling, we zullen zien.
Vanmorgen alle vliegduiven een geeltablet opgestoken en S.A mix door het water gedaan. Het vliegseizoen met de oude duiven is afgelopen (op Nationaal Blois na, over 14 dagen), dus we hebben het gehele seizoen zonder medicatie gespeeld. Maar gisteren was voor ons een slechte vlucht, wel 1 en 2 in de club en 5 en 6 in het ACG, met maar 10 duifjes mee, maar ik denk dat wanneer ik ze vorige week enkele dagen S.A. mis van Wolff had gegeven dat ze vlotter achter elkaar waren gekomen (meer lucht). Ze hadden natuurlijk al zo'n 12/13 weken gevlogen zonder enige ontsmetting en met groot succes natuurlijk, we hebben een ongelofelijk goed seizoen, maar toch had ik gister niet zo'n groot gat moeten hebben tussen de 2e en 3e duif. Nu het seizoen ten einde is voor de afdeling (oude duiven) maak ik ze een keer goed schoon met een geeltablet en 4 dagen S.A mix van dokter Wolff. Misschien gaan er nog enkelen op Blois, maar dat zien we wel. Eerst nu alle aandacht aan de jongen geven.

Terug