Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 26E JULI
26-7-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

ik zet net de pc pas aan, eerst de jongen even naar "De Witte Paarden" gebracht samen met Daniel. Ik heb nog 44 jongen plus enkele gewonden. Afgelopen zaterdag kwamen er ook 2 kapot weer thuis(665 & 024). Twee weken geleden zijn we met 63 jongen begonnen en hebben er nu nog 46 stuks, dus 17 jongen weg in twee weken tijd. Iedereen die ik spreek is jonge duiven kwijt, sommige delen van Nederland bijna alles. Grote kampioenen in Eefde, Steenwijk, Almelo etc stoppen met het spel met de jonge duiven, hebben niets meer. Maar toch zijn er delen zoals bij ons Friesland Noord die wel jongen kwijt zijn maar in % bijna niets. Tjitte de Vries uit Leeuwarden had meer dan twee grote manden vol met jonge duiven en in een poep en een scheet alles thuis, maar in Zuid van afdeling Friesland is het drama!

Maar toen ik net de pc dan aan deed, knapte het beeldscherm bijna van de mailtjes( gisteren naar het werk geweest dus niets gezien)...wat een TT plaatsen op Blois door Beute producten gebruikers, fantastisch gewoon de leukste mails waren van de heer Roggeband uit Alblasserdam en Jordi Damen. De heer Roggeband was op het punt te stoppen afgelopen winter, door wekelijks contact kreeg hij het gevoel weer, de prestaties werden beter en nu 7e NPO Blois Afdeling 5, prachtig toch. Jordi die met zijn vader speelt, pakten met een 8,5 ook weer een teletekstplaats ( 8,5 keurings-duif), prachtig. En er was weer een leuke mail van de zingendeduivenmelker Jan Koopmans uit Tijnje. Gezelligheid troef hier dus.

De oude duiven zitten samen, voor de natour, ze mogen nu op eitjes komen. Hopenlijk legt missouri's Girl...ze pakte haar 6e kopprijs afgelopen week op de dagfond van 2010.

Groetjes

Terug