Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 27E JULI
27-7-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

net weer een berichtje van iemand over het Beute-Smurrie recept. Leest men dan zo slecht? Elke week staat het hier in het dagboek. Nu de vraag welk eiwitpoeder ??????? Herstel-Power natuurlijk. In de volksmond zegt men nog vaak Powerplay, maar de Powerplay van nu is niet meer de oude van enkele jaren geleden. Toen was Powerplay van Isostar 96% dierlijk eiwit, nu nog maar 90% en in de kleine letters staat zelfs net 80%. Deze is voor mensen aangepast, maar voor duiven niet meer zo goed bruikbaar. Herstel-Power van Beute is de 96% varriant van vroeger, ik krijg hem via Gunter Prange in de originele samensteeling van 96,7 % dierlijk Eiwit. In veel reportages vooral in het NPOrgaan staan beute producten gebruikers en dan in hun reportage Power Play.... Dit is er zo ingeslopen dat men vaak vergeet dat Herstel-Power toch de echte naam is.

Vanmorgen de jonge duiven naar de neushoornweg gebracht( tussen kraggenburg en Ens) zo'n 30 km voor mij denk ik. Ze waren weer eerder thuis dan ons( Daan en ikke). Even later waren er 3 duivenmelkers uit Leeuwarden die er vorige week ook waren. Tiete had weer een 15 tal duivinnen mee en de heer Bootsma had ook zijn duivinnen mee, dus er door heengeweest en beide hadden 5 prachtige duivinnen( in de 8-tjes). Ze stonden versteld van het feit dat ik alle ringnummers met bijbehorende type's van vorige week nog kende... Tja, je bent duivencoach of niet hahahaha.

Nu zijn de oude duiven lekker even buiten, ze zitten samen, mogen op eieren en jongen komen voor de natour.

Gisteravond op mijn werk( tankstation te Steenwijk) weer diverse liefhebbers gehad die met de handen in het haar zaten door de ongelofelijke verliezen van 20/50% in 2 weken spel. Een sterk spelend hok raakte de eerste week zelfs zo'n 30 duiven kwijt en deed niet eens meer mee de 2e vlucht. Waar komt het door? Kruislossingen? Kwaliteit? Vervoer? Zuurstof? Leden uit mijn club die niet africhten zijn koppes kwijt, maar anderen die vaak africhten zijn hetzelfde aantal kwijt. Zelfs duiven die de 1e vlucht thuiskwamen zijn de 2e week weer weg...drama's.

Maar onze voorzitter Piet zegt: De goede komen thuis, de slechten blijven weg...laat ze dat maar niet horen bij al die lege hokken..

Tot morgen

Terug