Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 28 juli 2010

28-7-2010

Goedendag

De jonge duiven vanmorgen naar Zwolle gehad( afslag Ommen A28) om 10.12 uur los gelaten, de eerste duif on 10.54 uur, 1 op 10.56 uur, 1 op 11.07 uur en toen de koppel op 11.12 uur. Ging traag.

Net de oude duiven even bekeken, zoals het hu lijkt mogen er 30 blijven, of in het vlieghok of naar het kweekhok. De anderen zijn niet goed genoeg. Dat zou betekenen dat ik maar 18 jongen nodig heb...maar als ik meer jongen over hou, gaat het mes nog scherper door de ouden.

Bij de jonge duiven hebben we twee weken niet goed gepakt, maar met een 4e op de eerste vlucht en de 1e in het ACG op de 2e vlucht ben ik toch tevreden.

De Beste jonge duiven na 2 vluchten zijn 7 stuks met 100%. Darnell steekt er na 2 vluchten met kop en schouders boven uit, hij heeft 966,65 gemiddelde punten en een klasseringspercentage van 98,16 dat zijn duiven die we moeten hebben. Hij is uit zoon 063 x rechtstreekse Gerard Koopmanduivin Mercy Bij de 100% duiven zit 1 Eijerkamp de Darrel Rossi en 1 van Jouke Rottinè de Dafodil( 239)

De jonge duiven krijgen deze week voor het eerst wat over het voer, een beetje omega olie met wat Beute Sport, ze bekijken het met argus-ogen...."moeten we dat eten? " Ja, jongens en meisjes als jullie grote sterke duiven willen worden moeten jullie flink eten met veel calcium/magnesium, dierlijke ei witjes en vitaminen, dan als jullie goed je best doen kom je op het voorblad van het spoor der kampioenen.

Ik lees net over de evaluatie commissie Afdeling Friesland, verschrikkelijk!!!!!!!!!!!!! de man die mij in ACG 8/9/5 moet vertegenwoordigen is dezelfde als die "in de oude vlieglijn" woont Hatty Roest te Tijnje, als er 1 spreekt voor eigen parochie is het Hatty( zou ik misschien ook doen als ik in Tijnje woon en pal op de vlieglijn/trek speel).

Dus nu al klaar...volgend jaar weer gezamelijk los, commissie stop maar, tis al klaar!

Terug