Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 6 augustus 2010

6-8-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Vanavond inmanden voor de 4e Jonge duivenvlucht. Hopenlijk net zo'n goed verloop als vorige week zondag. Bij ons in Friesland Zuid was het verloop zoals in Noord bij de eerste 2 vluchten. Noord had nu een matig/slecht verloop met zo'n 20% achterblijvers, hun voordeel was dat dit pas op de 3e vlucht gebeurde dus veel duiven kwamen na in de loop van de week. In Zuid was het gelijk de 1e vlucht met zo'n verloop en die jongen weten en kennen nog niets. Maar ik hoop voor een ieder dat het een mooie vlucht gaat worden. Bij ons weer 40 stuks in de mand, ik hoop op meer prijspercentage dan de laatste weken. We hebben wel steeds hele vroege duiven maar fgeen 50% prijs en dat steekt me een beetje. Eigenlijk hadden we volgende week de eerste vlucht met 2 nachten mand( donderdag inmanden), maar dit is een weekje verzet, goed werk van de afdeling dunkt me. Al hebben alle jongen vorige week ook al 2 nachten mand gehad, dus water drinken kunnen ze nu allemaal! Door het niet tellen van vorige week zondag voor de afdeling punten is dit automatisch de aftrekvlucht...voor ons jammer we pakten 2,3,7 in het ACG met de aangewezen... Maar ja, het verloop was goed dus laten we het maar als positief opvatten.

1e Getekende Darnell 006

2e Getekende Dale 008

3e Getekende Dafodil 239( Jouke Rottinè)

4e Getekende Daan 051

5e Getekende Darius 061

Later meer nu eerst duiven bekijken uit Bovenkarspel. ps de twee jongen uit dochter Missouri's Girl 741 x kleinzoon Missouri's Girl 348 zijn gekocht door Combinatie Sterenberg & H & L uit Roodeschool

__________________________________________

Laatste nieuws: Missouri's Girl heeft net haar 2e eitje gelegd

Tijdens de winterkweek december 2008/2009 had ze nog gelegd, maar naar na het seizoen 2009 wilde ze niet meer leggen( ze zat bij Chè , op de hokken van Eijerkamp & zonen), later in winter 2009/2010 wilde ze nog steeds geen ei leggen. Nu na det seizoen 2010 was het eindelijk weer zover, hopenlijk blijft het nu goed gaan..

Terug