Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 30 augustus 2010

30-8-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

as zaterdag is het zover, de Nationale Derby der Junioren. Maar eigenlijk is het dat al lang niet meer hè? . Vroeger( mooi woord) hadden ook wij Orleans Jonge duiven 636 km, prachtige vluchten, s'morgens vroeg los en dan met wind op kop 10 uurtjes vliegen voor de jonge duiven. Wij waren daar in zijn geheel niet bang voor. Duiven kun je trainen, voeder en selecteren voor dat soort vluchten. Maar door diverse oorzaken werden de afstanden steeds korter. Orleans 636 toen Creil 477 en nu Morlincourt 426. Over 10 jaar vliegen we nationaal Ede 95 km. In de goeie oude tijd hadden we hier in September nog een overnachtvlucht van bijna 900 km. Onze voorzitter Piet Beerda speelde daar enkele jongen op en die kwamen super naar huis..

Natuurlijk heeft het een deel te maken met de WOWD, de angst voor de Dierenbescherming en de partij voor de dieren. Maar we verspeelden op die afstanden geen duiven, jonge duiven verspeel je op 50/200 km. Bij ons in de Afdeling is de trent hoe korter hoe beter( vroeger niet, toen was Friesland de schrik van Nederland met hun superduiven, vroege lossingen en lange afstanden), maar nu met een nieuw bestuur van vitesse spelers is 500 km eigenlijk al te ver voor oude duiven. Op www.friesland96.nl staat een verslag van het gedachtengoed van onze afdeling voorzitter. In dit verhaal zie je de IK-vorm regelmatig verschijnen, hij probeert zijn mening door te drukken naar de leden. In alles is hij tegendraads t.o.v. Vlucht naar de toekomst. In de NPO vergadering die ik onlangs meemaakte, was hij ook degene die het woord voerde. Hij begon in de eerste regel al met de negatieve spiraal en bleef daar in hangen. Jammer. Onze duivensport gaat achteruit, er moet nu wat gebeuren en door de kiesmannen gaat het kapot. Vraag aan de leden d.m.v. vragenlijstjes wat ze willen, pas dat een beetje aan zodat iedereen krijgt wat hij graag heeft( Vitesse vluchten voor Vitessemannen en 600/700 km vluchten voor eendaagse fondspelers.

In mijn afdeling is nu de splitsing een hekel punt, de kosten die misschien iets hoger zijn nu zijn belangrijk. Ik kreeg zelfs een mailtje van een heer de Bruin dat wij die extra kosten( wij is zuid) maar moesten betalen.... Al die jaren dat wij betaalden voor midfondafstanden maar Vitesse afstanden kregen, en al die jaren dat wij betaalden voor eendaagse fond en midfondafstanden kregen...krijgen we dat geld dan terug?? ( met wij bedoel ik zuid)

Duivensport moet weer plezier brengen ! Geen haat en nijd gevoelens ! Geen afgunst ! en iedereen het spel wat hij graag wil.

ps de 10-1047239 die nu 6 prijzen heeft op 7 vluchten met een 1e heb ik geruild met Jouke Rottinè uit Zwagerbosch( u heeft het al diverse malen kunnen lezen), maar voordat men denkt dat ik het te weinig vermeld hier nogmaals. Vorige week kreeg ik 4 duiven tegelijk, de 1e was de 239. Binnen het half uur stond dit reeds op mijn site, op het praathuis bij meldingen en zelfs in zijn dagboek op het praathuis, met bedankt, goede duif, gekregen, afstamming etc. Ik wilde graag superduiven uit Zwaagwesteind e.o en kreeg er 10 van Jouke Rottinè, ik heb er nog 2 waarvan 1 het zeer goed doet, en 1 op 10 is super toch( we mochten willen dat we 1 op 10 toppers kweekten) De duif is gekweekt uit twee duiven van Foppe van der Meer

vader is 07-1129425 zoon van 1e Asduif jong plus natour x duivin van H & D Vanavondt

moeder is 07-1129423 dochter donkere Vanavondt x Sjoukje

_________________________________________

De duiven zijn er vandaag niet uit, regen. misschien straks om 13.30 even mee naar mijn werk( 9 km)

 

Terug