Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 4 september 2010

4-9-2010

Goedendag,

de duiven zijn er uit gelukkig Morlincourt om 10.30 uur op een afstand van 427 km. De duiven van Duffel zijn gelost om 10.45 uur op een afstand van 227 km. De duiven van Morlincourt verwacht ik tussen 16.00 en 16.30 uur, maar dat ga ik straks bijstellen wanneer de mpm van zuid bekend is. De duiven van Duffel verwacht ik rond 13.45 uur.

Op Morlincourt ( de Nationale Derby van vroeger) hebben we 20 kanshebbers mee en op Duffel 20 kanshebbers en 10 extra's voor ervaring. Maar ook zo'n jonge duif kan op Duffel zich natuurlijk van voren laten zien. Jongen die voor onze ouden komen zijn het aanhouden zeker waard.

Met inmanden gister avond moesten toch twee duivinnen leggen, ook de 182 Babette, ze is wel mee, maar vandaag zullen we zien of het kan op 227 km, een ei in de kont en prijs vliegen of niet..

PS ik moest van Klaasje even melden dat ik vandaag uitgeslapen heb tot 10.45 uur hahahahaha

____________________________________________-

Bij vriend Willem Heinhuis te Steenwijk hebben we alle 6 kweekkoppels van het hok verwijderd, Willem is 67 jaar en wil nog graag een paar jaar hard spelen met de duiven. Nu heeft hij altijd goed kunnen meekomen. maar toch zie je dat de duiven van tegenwoordig sneller zijn dan het "oude soort" We gaan bij Willem 6 koppels van mij plaatsen, gewoon om te kijken of je met moderne duiven binnen 3 jaar weer mee kunt doen met de top 3 van de club( de club is eerst belangrijk, de rest komt later). Twee doffers zijn nu reeds naar Willem het zijn de twee broers 09-2095799 en 800 rechtstreeks Hans en Evert Jan Eijerkamp uit Don Corleone x Nina. En Don Corleone is een superkeker uit Chicago x Lara Croft en Nina is een dochter van Don Leo x dochter Goliath. We houden u op de hoogte van deze "test"

Terug