Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 september 2010

7-9-2010

Goedenmorgen lieve mensen,

Gistermiddag de oude duiven nog even meegenomen naar mijn werk( 9 km), om 13.45 uur zijn ze gelost. Het eind van het seizoen is in zicht, ik heb er ook genoeg van eigenlijk. De prestaties op ons hok waren en zijn geweldig maar nu ben ik het ook helemaal zat. Al het werk wat je er voor moet doen zoals de laatste 5/6 weken iedere dag de duiven pakken, rijden richting het zuiden, weer terug en dan gewoon naar het werk he. Ik werk nog gewoon ! Ik werk dagen van 9,5 uur, daarom heb ik wat minder dagen in de week maar toch... Je zou maar niet werken en duiven houden...dan heb je een streepje voor hahaha. Alle duiven weer even een badje vandaag, wat Beute-Smurrie tussen de middag ( Pinda's Herstel-Power, Beute-Sport en kaas) en deze week iedere dag Prange Suppe.

Waarschuwing !!! er heerst weer enorm veel pokken in Nederland. In Steenwijk( waar ik werk) al weer op diverse hokken. Hou uw duiven thuis als u pokken-virus op uw hok heeft, geef het niet door aan de duiven van uw clubgenoten.

De duiven konden er niet uit vanmorgen, regen regen en nog veel meer regen. Maar dan is het wel een goede tijd voor het Bad! dus alle duiven in de voliere en hup badderen. De duiven krijgen vandaag weer een extra vitaminen/mineralen stoot: Over het voer de gebruikelijke Herstel-Power en een dubbele dosis Beute Sport en door het drinkwater wat rui-vitaminen van dokter Wolff. Is het niet wat veel vitaminen voor 1 dag? Nee, voor mij niet, de duiven hebben een lang seizoen achter de rug, moeten nog twee weken, hebben jongen in de schaal en ruien ook nog eens...dus nee, Vitaminen en dan een beetje extra vind ik niet verkeerd.

succes iedereen met de rui.

Over de rui, kweek en richting het vliegseizoen ga ik een uitgebreide column maken, naar de inzichten van 2010, mijn ervaring en wat precies te doen op welke tijd en wat niet.

De trein van succes komt bij iedereen langs, je stapt in of blijft op het perron staan

De 10 koppels voor www.gps-auctions.nl zitten in de mand, ze gaan vanavond naar Gerrit van Eikenhorst te hattem en vanuit daar morgen naar Heesbeen

succes met bieden

Terug